ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

12,5 χιλ. κρατούμενοι σε φυλακές για 8,5 χιλ. άτομα, αλλά οι πλούσιοι, πλούσια καλοπερνούν!

Αντ. Αραβαντινός, αρχιφύλακας Ψυχιατρείου Φυλακών Κορυδαλλού.


Αραβαντινός: Στον καιρό των μνημονίων και οι φτωχοί στις φυλακές «μένουν γιατί πού θα βρούνε τζάμπα φαγητό;»
Άναυδα άφησε τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής ο Αντώνης Αραβαντινός όταν άκουσαν να τους λέει πως οι πλούσιοι κρατούμενοι καλοπερνούν στις φυλακές! Σιτίζονται όχι με το συσσίτιο – μενού που διατίθεται στους άλλους πληβείους κρατουμένους, αλλά με… σολομό και χαβιάρι!
"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε" είπε με νόημα ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;» πρόσθεσε με έμφαση.
Αυτά είπε ο κ. Αραβαντινός και εξανέστη η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη… «Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;».
«Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια σε λίγο θα πάρω σύνταξη αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά» απάντησε εκείνος.
Όμως ο κ. Αραβαντινός δεν έμεινε μόνο εκεί. Ανέφερε πως ούτε λίγο – ούτε πολύ οι μη… πλούσιοι επιλέγουν να μένουν στη φυλακή που τους εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό και κατήγγειλε ελλιπή φρούρηση.
«Δεν υπάρχει κανένα σωφρονιστικό σύστημα. Υπάρχει σύστημα κράτησης και μάλιστα ανασφαλές. Μένουν στην φυλακή όσοι θέλουν. Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα. Το έχουμε δει. Και ότι έχουν καιρό να φύγουν είναι επειδή μέσα στη φυλακή βρίσκουν ένα κομμάτι ψωμί. Επιπλέον, δεν υπάρχει σωφρονισμός. Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής».
Παράλληλα αποκάλυψε πως οι αλλοδαποί «αλωνίζουν» στις φυλακές και ελέγχουν το σύστημα…
«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι “γαμώ την Ελλάδα σας”.
«Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο» είπε με έμφαση. «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο. Δεν είμαι ρατσιστής αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Έλληνες. Το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο» κατέληξε.
Ο Αντ. Αραβαντινός κατήγγειλε και τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι άδειες αναφωνώντας «έλεος»! «Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών» τόνισε.
Ο κ. Αραβαντινός έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπερσυμφόρεση των φυλακών, αποκαλύπτοντας πως σήμερα κρατούνται περισσότεροι από 12.500 κρατούμενοι σε φυλακές χωρητικότητας 8.500 κρατουμένων. Κι όσον αφορά στο προσωπικό των φυλακών; Η αναλογία είναι 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανά 100 κρατούμενους.

(Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: