ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή από τα συνδικάτα και τρίωρη στάση εργασίας στις 14/11

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.


Διαμαρτυρία συμπαράστασης πενήντα βουλευτών της Ενωτικής Αριστεράς  στο Ευρωκοινοβούλιο
Τα συνδικάτα εξήγγειλαν χθες και νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου -ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού 2013- στις 5 μ.μ., ενώ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Παράλληλα, οι 50 περίπου ευρωβουλευτές και εργαζόμενοι της ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, κρατώντας τα πλακάτ, είχαν παραταχθεί στα αριστερά και τα δεξιά του διαδρόμου, κατά την είσοδό της Άνγκ. Μέρκελ στην αίθουσα συνεδρίασης, η οποία συνοδευόταν από αρκετούς άντρες της προσωπικής της ασφάλειας καθώς και της ασφάλειας του ευρωκοινοβουλίου. 
Μιλώντας για την πρωτοβουλία της ευρωομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την εξής δήλωση:
«Προσπαθούμε να εκφράσουμε εδώ σήμερα την οργή και τη διαμαρτυρία του ελληνικού και των άλλων λαών ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, την αγανάκτησή τους ενάντια στις προσβολές που δέχονται καθημερινά είτε σε επίπεδο διαβίωσης είτε σε επίπεδο εθνικής αξιοπρέπειας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις πολιτικές που δημιουργούν κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και που οδηγούν τους λαούς των χωρών μας σε εξαθλίωση και ανθρωπιστική κρίση.
Η ευρωπαϊκή Αριστερά, όπως και ο  ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει και ενισχύει τους κοινωνικούς αγώνες με  αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των χωρών. Με τη συνέχεια και την ενδυνάμωση των αγώνων θα μπορέσουν οι λαοί να σταματήσουν τις πολιτικές λιτότητας και να αντιστρέψουν την κατάσταση.  Η κυρία Μέρκελ και οι πολιτικές της θα γίνουν ένα παρελθόν που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται».


Με το Γερμανό Πρέσβη

Στο μεταξύ την ευκαιρία να αναπτύξει στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερνή κατάσταση της χώρας και για την καλπάζουσα κρίση, είχε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, στη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Ντολτ, έπειτα μάλιστα από αίτημα του δεύτερου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο δ' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γιάννης Δραγασάκης, διήρκεσε μία ώρα και εστιάστηκε στην οικονομική κρίση, στο αδιέξοδο του εφαρμοζόμενου προγράμματος και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά των κυρίων Τσίπρα και Δραγασάκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημάνθηκε ότι η εφαρμογή του νέου πακέτου λιτότητας που προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, καθώς και ο προϋπολογισμός, «θα οδηγήσουν σε νέα ελλείμματα και περαιτέρω απαιτήσεις για νέες περικοπές δαπανών, μισθών, συντάξεων και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού».
Ακόμη, τονίστηκε η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ανάγκη αντιμετώπισής του στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής ρύθμισης, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα από ειδική ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Νίκος Χουντής.
Ένα ακόμη φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: