ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

150 χιλιάδες πολιτών της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι από το απόγευμα περικύκλωσαν τη Βουλή

Τα χημικά του ακροδεξιού Υπουργού Δημ. Τάξης  Ν. Δένδια έπνιξαν το Σύνταγμα και πέρασαν στους διαδρόμους της Βουλής, που διέκοψε για μισή ώρα!


Προβοκάτορες με μολότοφ και πέτρες έδωσαν ευκαιρία στο ΥΔΤ να χρησιμοποιήσει ΜΑΤ και υδραντλίες
 Προβοκατόρικα επεισόδια «αμαύρωσαν» την εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό διαδήλωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. Από την πλευρά του ο σταθμός Αλφα (alpha.gr) έδωσε πληροφορία για πάνω από 150.000 διαδηλωτές.  Πληροφορίες ανέφεραν ότι έγιναν 70 προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν και κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. 
Παράλληλα, έξω από τη Βουλή είχε τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις. Αστυνομικές δυνάμεις κλείδωσαν όλες τις εισόδους της Βουλής και το προεδρείο έκανε ημίωρο διακοπή της συζήτησης, όταν τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ πέρασαν εντός του κτιρίου και οι διαδηλωτές είχαν ρίξει τα κάγκελα προστασίας.

Προβοκατόρικα επεισόδια

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το protothema.gr, ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 19:30. Προβοκάτορες πέταξαν μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Το Υπ.Δημ. Τάξης, όντας έτοιμο, έβγαλε στους δρόμους τις υδροφόρες, ρίχνοντας νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ένταση επικράτησε στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές αγανακτισμένοι από τη στάση της Αστυνομίας έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος.
Λίγο αργότερα ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν πάλι τους διαδηλωτές όταν άλλοι προβοκάτορες έκαναν χρήση μολότοφ στη Βασιλίσσης Σοφίας, την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια υπάρχουν πέντε τραυματίες. Κουκουλοφόροι, που εικάζεται ότι προέρχονται από την Αστυνομία έδρασαν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας τα πάντα στην Καραγιώργη Σερβίας και τη Φιλελλήνων, ενώ επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και τη βροχή ήταν αποπνικτική.
Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη 6-11-2012, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενη από το Νομικό Τμήμα του κόμματος κάνοντας βόλτα για προληπτικούς λόγους, εντόπισαν γύρω από το Σύνταγμα αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά και ντυμένους περιθωριακούς με σακίδιο στον ώμο κλπ., που έδιναν την εντύπωση αναρχικών!
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν η ατμόσφαιρα από τα χημικά καθάρισε, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πλατεία Συντάγματος, ωστόσο οι αστυνομικοί τους μπλόκαραν στη Φιλελλήνων και τη Μητροπόλεως.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ κινήθηκε εκ νέου προς την πλατεία Συντάγματος και σταμάτησε στην Αμαλίας. Ανά διαστήματα η ένταση αναζωπυρωνόταν με συγκρούσεις κουκουλοφόρων και αστυνομικών στην Αμαλίας, ενώ ένα σταθμαρχείο παραδόθηκε στις φλόγες. Το ιατρείο μεταφέρθηκε από την πλατεία Συντάγματος στην Αμαλίας.
 Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, διεξαγόταν  η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. Οι κρότοι κλόνισαν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ τα δακρυγόνα έγιναν αισθητά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Συνεχής ενημέρωση για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, από το left.gr. Κάνετε κλικ εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: