ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνετελέσθη το έγκλημα από 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μετρά έξι απώλειες

Σφυροκόπημα Τσίπρα στα μέτρα του τρίτου μνημονίου


Διεγράφησαν με εντολή Βενιζέλου Σκανδαλίδης, Κουτσούκος και άλλοι τέσσερις βουλευτές που αρνήθηκαν συμμετοχή
Σε μόλις τρεις ψήφους και αυτούς αποσπασθέντες μετά από εκβιασμό, κρατιέται η πιο άθλια κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και δώθε. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το τίμημα με την απώλεια έξι βουλευτών και το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου προς τη διάσπασή του. Και η ΝΔ διέγραψε το βουλευτή Κοζάνης Κασαπίδη, που ψήφισε παρών. Η ΔΗΜΑΡ είδε τους Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά να καταψηφίζουν τα μέτρα, παρά τη γραμμή για παρών. Με την στάση του «παρών» που τήρησε η ΔΗΜΑΡ  επί της ουσίας στήριξε την καταρρέουσα κυβέρνηση που κάποτε στηριζόταν σε 179 βουλευτές (ΝΔ 129, ΠΑΣΟΚ 33, ΔΗΜΑΡ 17), έφθασε στους 176 με ανεξαρτητοποιήσεις των Ν. Νικολόπουλου, Ν. Σταυρογιάννη, Γιάν. Μιχελογιαννάκη. Και τώρα κατήλθε στους 153.
Από σήμερα συμμέτοχη στο έγκλημα που συντελέστηκε φορτώθηκε το άγος που την οδηγεί στην πλήρη ενσωμάτωση με την δεξιά του Σαμαρά. Ο Δημ. Παπαδημούλης ερωτηθείς δηλώνει δικαιωμένος που δεν προσχώρησε στο κόμμα του Φ. Κουβέλη όταν διέσπασαν οι της ανανεωτικής τάσης τον ΣΥΝ.  
Πλέον ο αγώνας μεταφέρεται στους δρόμους και στην καθημερινότητα για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα. Σφυροκόπημα Τσίπρα στον μνημονιακό συνεταιρισμό των τριών πιονιών της Μέρκελ και της τρόικας. Ο δρόμος της κυβέρνησης αυτής με την ασταθή στήριξη, είναι κοντός. Στο χέρι μας είναι να την φυσήσουμε και να πέσει!
Η μαραθώνια και ίσως πιο επεισοδιακή συνεδρίαση Ολομέλειας Βουλής της Μεταπολίτευσης, όπως την χαρακτήρισε το πόρταλ iefimerida.gr,  ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 12 νυχτερινή προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, με την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου από  153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και έπειτα από απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα ψήφισαν 299 βουλευτές, από τους οποίους 153 είπαν «ναι» 128 «όχι» και 18 «παρών». Από τη διαδικασία επείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
Ειδικότερα υπερψήφισαν:
Από τη ΝΔ οι 126 από τους 127. (Ο βουλευτής Κασαπίδης ψήφισε παρών και διεγράφη από τον Αντ. Σαμαρά). 
Από το ΠΑΣΟΚ οι 27 από τους 33.  Το ΠΑΣΟΚ μετρά έξι διαρροές. «Οχι» ψήφισαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, «παρών» η Άντζελα Γκερέκου, ο Μάρκος Μπόλαρης, όπως το είχε το προαναγγείλει και ο Γιάννης Κουτσούκος. Οι πέντε αυτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Κώστας Σκανδαλίδης που απείχε από τη διαδικασία διεγράφησαν αυτόματα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
 Από τη ΔΗΜΑΡ οι 14 από τους 16 ψήφισαν παρών. Οι δύο Οδ. Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς έσπασαν τη γραμμή και ψήφισαν όχι.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, οι 72 βουλευτές  όλοι ψήφισαν όχι.
Από τους Ανεξ. Έλληνες, οι 20 βουλευτές όλοι ψήφισαν όχι.
Από το ΚΚΕ οι 18 βουλευτές όλοι ψήφισαν όχι.
Από τη ΧΑ οι 18 βουλευτές όλοι ψήφισαν όχι.
 Από την πρώτη ανάγνωση του καταλόγου φρόντισαν να λείπουν  οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Βασ. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα περάσει το νοοσχέδιο σε περίπτωση που θα υπήρχε ανάγκη στήριξης.

Στην Αχαΐα, όπως αναμένονταν 


Χωρίς εκπλήξεις για την Αχαΐα κύλησε η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Ναι στο πολυνομοσχέδιο ψήφισαν οι Θ. Νταβλούρος από τη ΝΔ και ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ. Όχι ψήφισαν ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος, οι του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κανελλοπούλου, Β. Χατζηλάμπρου, καθώς και οι Γ. Νταβρής από τους Ανεξ. Έλληνες και Αβρ. Αρβανίτης της ΧΑ. Παρών ψήφισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
H συνεδρίαση για το πολυνομοσχέδιο που κράτησε παραπάνω από 14 ώρες ήταν άκρως επεισοδιακή από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, καθώς επειδή κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση χρόνου και για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να μιλήσουν.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έκανε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως, ως είθισται. Όμως, αμφισβητήθηκε έντονα η καταμέτρηση που έγινε και τότε ακολούθησε την λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Στη συνέχεια, έγινε η ονομαστική ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν 217 βουλευτές. Από αυτούς 170 βουλευτές ψήφισαν «όχι» επί της αντισυνταγματικότητας και μόνο 47 ψήφισαν «ναι».

Δικαιωμένος ο Δ. Παπαδημούλης

 «Νιώθετε δικαιωμένος από την απόφασή σας, την κρίσιμη ώρα που έπρεπε να διαλέξετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς;» ήταν το ερώτημα του  ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989 προς τον Δ. Παπαδημούλη. Και απάντησε:

«Όταν βλέπω τους πρώην συντρόφους μου, που σήμερα είναι στην ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ, να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να ψηφίζουν «παρών» στα μέτρα αλλά «ναι» την Κυριακή στον προϋπολογισμό που τα υλοποιεί και θα συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση που θα κάνει πράξη τα μέτρα, νιώθω απόλυτα δικαιωμένος. Την κρίσιμη ώρα, αφού εξάντλησα όλα τα περιθώρια για να μη γίνει η διάσπαση του Συνασπισμού, μαζί με χιλιάδες άλλους συντρόφους από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς επιλέξαμε να μείνουμε στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εργαστούμε για να διορθώσουμε λάθη και μονομέρειες που είχε εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διόρθωση αυτών των λαθών και η ωρίμανση του κόμματος είναι άλλωστε αυτή που οδήγησε στην εκτίναξη του 27%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: