ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με 167 «Ναι» στην καταστροφή, συμπεριλαμβανομένης της λαβωμένης ΔΗΜΑΡ ο Προϋπολογισμός του 2013

Βουλή των Ελλήνων. Ψήφισε ως να μην είναι των Ελλήνων.


Αμετακίνητες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις είπαν «Όχι» στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας
Με αμετακίνητες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, που είπαν «Όχι» στο τρίτο μνημόνιο και στο ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας,  και με την ενσωμάτωση της ΔΗΜΑΡ στο μνημονιακό στρατόπεδο ολοκληρώθηκε στις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2012 η ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του 2013.
Επί παρόντων 299 βουλευτών οι 167 ψήφισαν «Ναι», και οι 128 ψήφισαν «Όχι», ενώ τα «Παρών» περιορίστηκαν στα 4, από 18 της προηγούμενης ψηφοφορίας.
Τούτο σημαίνει ότι 14 «Παρών» της προηγούμενης Κυριακής που ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ έγιναν Σαμαρικότερα και εντάχθηκαν στο Δεξιό στρατόπεδο. Δύο όμως ακόμη της ΔΗΜΑΡ έμειναν σταθερά στο «Όχι». Σίγουρα το εσωκομματικό πρόβλημα της ΔΗΜΑΡ παραμένει άλυτο, με τους διαφωνούντες να ζητούν τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, για το ξεκαθάρισμα των θέσεων των κόμματος που στρέφεται όλο και πιο δεξιά.  Παρέμειναν 4  στο «Παρών» από τα 18.
Από σήμερα Δευτέρα δεν μπορεί παρά την ΔΗΜΑΡ να την θεωρήσουμε ότι απεμπόλεσε κάθε προοπτική για ένταξή της στο στρατόπεδο της αριστεράς και έτσι εξηγούνται πληροφορίες που θέλουν κάποιους πρωτοκλασάτους του κόμματος να ενοχλούνται από το «ΑΡ»  (Αριστερά) που είναι το δεύτερο συνθετικό στον τίτλο του κόμματος.
Υπενθυμίζω ότι  στην ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής ψήφισαν 299 βουλευτές, από τους οποίους 153 είπαν «ναι», 128 «όχι» και 18 «παρών».
Από τους βουλευτές Αχαΐας δεν αναμένετο κάτι διαφορετικό από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Οι Αθ. Νταβλούρος (ΝΔ), Ν. Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ), Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν ομόφωνα «Ναι». Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Μ. Κανελλοπούλου και  Β. Χατζηλάμπρου, όπως και οι Γ. Νταβρής (ΕΛ.ΕΛ.). Μιχ. Αρβανίτης (ΧΑ) και Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) ψήφισαν «Όχι». Ο ανεξάρτητος Ν. Νικολόπουλος ψήφισε «Παρών».
«Παρών» ψήφισε και ο βουλευτής Γ. Κουτσούκος, ενώ «Όχι» ψήφισε ο ανεξάρτητος Γ. Μιχελογιαννάκης (πρώην ΔΗΜΑΡ) ταυτιζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΑΡ: Σύγκληση συνεδρίου ζητούν οι διαφωνούντες 
    Τα μέτρα και ο προϋπολογισμός –σύμφωνα με ανάρτηση της www.avgi.gr- συνιστούν τα δύο κομβικά σημεία που καθόρισαν, κι αναμένεται να καθορίσουν, τα τεκταινόμενα στη ΔΗΜΑΡ, ξεκινώντας από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την περασμένη Δευτέρα και καταλήγοντας στη σημερινή διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού.
Η απόφαση -“παρών” στα μέτρα και υπερψήφιση του προϋπολογισμού- που πάρθηκε ύστερα από 8 και πλέον ώρες συζήτησης, ούτως ή άλλως αντιφατική, προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες, η καθεμιά με τον τρόπο τους, ζητούν αποσαφήνιση της γραμμής του κόμματος είτε προς μια κατεύθυνση απεμπλοκής από την κυβέρνηση είτε προς μια κατεύθυνση πιο ενεργού στήριξής της.
Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς αναμενόταν να μην υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό στην Ολομέλει της Βουλής.
Στη συνεδρίαση υπήρξε εισήγηση, η οποία στηρίχθηκε από 26 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία καλούσε τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν τόσο τα μέτρα όσο και τον προϋπολογισμό, με κεντρικό επιχείρημα ότι, εφόσον το κόμμα έχει θέσει ως βασικό διακύβευμα την παραμονή της χώρας στο ευρώ, για την οποία η λήψη της επόμενης δόσης είναι απαραίτητη, θα πρέπει να υπερψηφίσει τα μέτρα, παρά τις διαφωνίες με τα εργασιακά.

Τα 26 στελέχη είναι: Στ. Λιβαδάς, Γερ. Γεωργάτος, Γ. Αντωνίου, Αντ. Σχετάκης, Ντ. Τσικαρδάνη, Μιχ. Σαμπατακάκης, Κ. Κάρης, Κ. Δέλκος, Β. Μανδαράκης, Ν. Γρατσίας, Κ. Επιτροπάκη, Λ. Καστανάς, Χρ. Χωμενίδης, Γρ. Ψαριανός, Τ. Σαμαντάς, Ασ. Ζ. Οκλάντ, Ν. Γρατσίας, Ηλ. Ζαράνης, Ολ. Χατζοπούλου, Γ. Λιναρδάτου, Γ. Καούνης, Γ. Κανελλοπούλου, Μυρ. Λιοναράκη, Αντ. Παρασύρης, Θ. Τριανταφύλλου.

Κατά τη διαδικασία της ψήφισης των μέτρων οι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς διαχώρισαν τη θέση τους από την απόφαση του κόμματος για “παρών” καταψηφίζοντας τα μέτρα. Η κίνηση τους αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στην ηγεσία του κόμματος, η οποία, με “διαρροές” στον Τύπο, έθεσε ηθικό και πολιτικό ζήτημα το οποίο εγείρεται από την κίνηση των δύο βουλευτών. Οι τελευταίοι, με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, επέκριναν την πρακτική των διαρροών και επεσήμαναν πως η κίνησή τους εδράζεται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης.
Εξάλλου ο Οδ. Βουδούρης επεσήμανε πως η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πρέπει να προχωρήσει σε σύγκληση συνεδρίου αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το ίδιο αίτημα αναμένεται να προκύψει τις επόμενες μέρες κι από τον Ανδρέα Νεφελούδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
             Όπως και να 'χει, τόσο η ευρύτερη συγκυρία όσο και το εσωκομματικό κλίμα θα αναγκάσουν αργά η γρήγορα τον Φώτη Κουβέλη να λάβει αποφάσεις, είτε προς τη μία κατεύθυνση είτε προς την άλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: