ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη μετά το Μνημόνιο 3 δημοσκόπηση

Το 71,2% τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, έναντι 28,2% που θεωρεί ότι θα ήταν λύση.


Η πρωτιά που επιβεβαιώνεται μετά από δύο συνεχείς δημοσκοπήσεις, δείχνει να τον καθιερώνει η λαϊκή βούληση στην κορυφή
Στην πρώτη δημοσκόπηση, μετά την επιβολή του αντιλαϊκού Μημονίου 3, προβάδισμα της τάξης του 2,2% παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με την GPO, εταιρεία που σταθερά υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικώς, η οποία  δημοσκόπηση παρουσιάστηκε από το Mega, χθες το βράδυ αργά, ενώ την τρίτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει σταθερά η Χρυσή Αυγή. Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνεται μετά από δύο συνεχείς δημοσκοπήσεις, δείχνει να τον καθιερώνει η λαϊκή βούληση στην κορυφή και αυτό προοιωνίζει κυβέρνηση αντιμνημονιακή με κορμό την ριζοσπαστική αριστερά, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Ακόμη το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ πέραν της δεύτερης θέσης δείχνει ότι το κόμμα αυτό το άλλοτε κραταιό καταδικάζεται από τους πολίτες να φυτοζωεί σε ποσοστά γκρίνιας και ανυποληψίας.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ……………………………………………………………………........ 22,3%
ΝΔ……………………………………………………………………………… 20,1%
Χρυσή Αυγή…………………………………………………………………..... 10,3%
ΠΑΣΟΚ ……………………………………………………………………….… 7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες ………………………………………………………….  6,5%
ΔΗΜΑΡ …………………………………………………………………….........… 5%
ΚΚΕ ………………………………………………………………………….…. 4,6%

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αλ. Τσίπρα, ενώ ο Φώτης Κουβέλης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός.
Το 43,1% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν στις εκλογές του Ιουνίου είχε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 21,8% που εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερα και 26,7% που δηλώνει ότι η κατάσταση θα ήταν ίδια.
Επίσης, το 73,9% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Το αντίθετο δηλώνει το 23,7%.
Το 62,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να μείνει πάση θυσία στο ευρώ ('ναι' και 'μάλλον ναι'), έναντι 33,9% που δηλώνει το αντίθετο ('όχι' και 'μάλλον όχι').
Το 71,2% τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, έναντι 28,2% που θεωρεί ότι θα ήταν λύση.
Τέλος, για το θέμα της Χρυσής Αυγής, το 72,2% των πολιτών που ρωτήθηκαν εκτιμά ότι η ενδυνάμωσή της είναι απειλή για τη δημοκρατία, έναντι 26,8% που δεν την θεωρεί απειλή.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.200 ατόμων ηλικίας 18 και άνω μεταξύ 15-17 Νοεμβρίου 2012, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, δηλαδή μετά την ψήφιση των μέτρων του Μνημονίου 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια: