ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στην πλ. Γεωργίου Πάτρας την Τρίτη 4-12-12 γιατί δεν νομιμοποιούμε τη νόμιμη ληστεία

Φωτογραφία Αρχείου, από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της 18-10-2012, στην Πάτρα.


Κάλεσμα από το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων που καταδικάζουν το ψηφισμένο από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με μόλις 153 ψήφους!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ πολιτών απευθύνει το Συντονιστικό όργανο των Πρωτοβάθμιων σωματείων, Συλλόγων και Φορέων του νομού Αχαΐας για την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στις 6, στην πλ. Γεωργίου Πάτρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων αναφέρουν:  Τα μέτρα και τα μνημόνια δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε !  Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη  δουλειά όλων και για ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας. Τα ίδια μέτρα ή αντίστοιχα  παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης  (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Αγγλία ) ανεξάρτητα από τα χρέη !

Στο κάλεσμα, αναλυτικά αναφέρονται τα παρακάτω:
 «Με το νέο (3ο) Μνημόνιο (νόμος 4093/12) που ψήφισαν  οι 153 βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης  (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.):

 Κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις στην πράξη ! Ο κατώτερος μισθός αποφασίζεται πλέον από τον υπουργό «απασχόλησης». Επιβάλλουν μισθό 510 ευρώ (μικτά) μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10 % ! Καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα  και τα αντικαθιστούν με «πιστοποιήσεις»
Κατάργησαν το 8ωρο νομιμοποιώντας  εργασία μέχρι 13 ώρες την ημέρα !
Πήγαν την σύνταξη στα 40 χρόνια και την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 όταν η ανεργία ξεπερνά το 25% !
Τροφοδοτούν την εργοδοτική ασυδοσία που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις ή εξευτελιστικές αποδοχές.
 Πετσοκόβουν τις συντάξεις για 5η φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ καταργούν τα «δώρα» ακόμα και από τις συντάξεις του ΟΓΑ !
Καταργούν τα επιδόματα εορτών και άδειας στο δημόσιο και πετσοκόβουν τα οικογενειακά επιδόματα από  όλους, τιμωρώντας όσους έχουν παιδιά !
Κόβουν ακόμη 800 εκατομμύρια από τα φάρμακα των ασφαλισμένων ενώ αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και την συνεισφορά των συνταξιούχων !
 Πετσοκόβουν ακόμα και τις αποζημιώσεις μετακίνησης των νεφροπαθών  και των αναπήρων!
Βάζουν νέα χαράτσια για την εισαγωγή σε νοσοκομείο και στις συνταγές φαρμάκων !
Απολύουν υπαλλήλους στο δημόσιο, όχι για να το «εξυγιάνουν» αλλά για να καταργήσουν το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά σε  όλους  και να δώσουν δουλειά  σε μεγάλους επιχειρηματίες επιβάλλοντας νέα χαράτσια στο λαό ( π.χ. ΕΟΠΥΥ και τηλεφωνικά ραντεβού).
Ξεπουλούν  σε τράπεζες και τοκογλύφους δημόσιες επιχειρήσεις όπως η αμυντική βιομηχανία ΕΒΟ/ΠΥΡΚΑΛ, η ΔΕΗ, τα λιμάνια, αεροδρόμια, αγροτική γη  και ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία !
Ετοιμάζουν νέο κύμα φόρων για μισθωτούς και επαγγελματίες, ενώ  μονιμοποιούν τα χαράτσια !  
Καταδικάζουν σε αφανισμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κλείνουν σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , μετατρέπουν πλήρως τα Πανεπιστήμια σε χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Συμπολίτη – συμπολίτισσα,
Τα καταστροφικά μέτρα αφορούν όλους μας.  Εργαζόμενους και άνεργους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ  ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ!

Τα μέτρα αυτά  τα επιβάλλει η Τρόικα Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. -  Δ.Ν.Τ. σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Χτυπούν μισθωτούς και μικρούς επαγγελματίες προκειμένου να φουσκώσουν τα κέρδη των τραπεζών,  των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου γενικότερα. Τα ίδια μέτρα ή αντίστοιχα  παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης  (π.χ. Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Αγγλία ) ανεξάρτητα από τα χρέη !
Τα μέτρα και τα μνημόνια δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε !  

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη  δουλειά όλων και για ένα σύγχρονο δημόσιο τομέα στην υπηρεσία των αναγκών του λαού μας !
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αντίσταση και ανυπακοή.
Δεν αποδεχόμαστε την νομιμοποιημένη ληστεία σε βάρος μας, δεν πληρώνουμε παράλογους φόρους και χαράτσια!
 Όσο πιο πολλοί αντιστεκόμαστε  τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6.30 μμ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: