ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Το χορό των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών ανοίγει από αύριο η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

22-6-2011, από τον αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα.


Τουλάχιστον 4,9 δισ. ευρώ προβλέπεται ο σφαγιασμός συντάξεων για το 2013
Ανοίγοντας το χορό των απεργιών, με το βλέμμα στραμμένο στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και Τετάρτη, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας αύριο, προχωρά η ΓΕΝΟΠ, όπως ανακοίνωσε απόψε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».
Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει μεταξύ άλλων πως με τα νέα μέτρα «η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή».
Στο μεταξύ συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ είναι το πολυνομοσχέδιο-φονιάς δικαιωμάτων, που κατατίθεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016.
Όπως αναφέρει, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η επίτευξη του στόχου (δηλ. η απόσυρση των οικονομικών μέτρων) εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.
«Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ξεκινάμε τη Δευτέρα με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Σφαγή» αναμένεται σε περίπτωση που ψηφιστούν τα νέα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, καθώς, σύμφωνα με το Mega, προβλέπεται:
Η κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.
Η μείωση του χρόνου προαναγγελίας απόλυσης στο 4μηνο (σήμερα έως 6 μήνες).
Η θέσπιση πλαφόν 2.000 ευρώ ανά έτος στις αποζημιώσεις απόλυσης όσων έχουν προϋπηρεσία πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη.
Περικοπές 5 δισ. ευρώ στις συντάξεις το 2013
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός:


«Σε βάθος πενταετίας οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα θα φτάσουν στα 5,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια: