ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές τώρα για την ανατροπή του Μνημονίου και του μνημονιακού συστήματος διακυβέρνησης




25% μείον το ΑΕΠ μέσα σε μια τριετία, όταν στη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του '30 οι ΗΠΑ έχασαν το 24%
                                             
αμαράς και Μνημόνιο ή χάος"! Με αυτό το πλαστό και ιδιοτελές δίλημμα επιχειρεί ο πρωθυπουργός να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να εκβιάσει τους πανικόβλητους κυβερνητικούς βουλευτές, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης. Το Μνημόνιο όμως ισοδυναμεί με το οικονομικό χάος. Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25% μέσα σε μια τριετία, όταν στη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του '30 οι ΗΠΑ έχασαν το 24%. Και έπεται συνέχεια, αφού έως το 2016 προγραμματίζεται να επιβληθούν μέτρα ύψους 19 δισ. ευρώ.
Το Μνημόνιο ισοδυναμεί και με το πολιτικό χάος. Τρώει τα παιδιά του! Το ένα μετά το άλλο, τα κόμματα του τροϊκανού μπλοκ δοκιμάζονται ή και διαλύονται. Ο Σαμαράς επιχειρεί να αναδιατάξει την Κεντροδεξιά καθιστώντας το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ πολιτικό δορυφόρο του, εκμεταλλευόμενος και τη λίστα Λαγκάρντ, που καθιστά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπόδικη. Είναι τόσο μεγάλος ο πανικός, καθώς ενισχύεται η δυναμική εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε παράγοντες του ΠΑΣΟΚ συζητούν ανοικτά την ένταξή τους στη νεοδημοκρατική "νέα ευρωπαϊκή παράταξη". Η ΔΗΜ.ΑΡ., αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις, αναζητεί "φύλλο συκής" και προσπαθεί να ισορροπήσει στην κυβερνητική μεθόριο.
Αυτή η εβδομάδα θα αποδειχτεί κρίσιμη. Η 48ωρη απεργία θα επιβεβαιώσει την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, τη μεταστροφή από την απόγνωση που σπέρνει ο μνημονιακός αυταρχισμός στο ρεύμα ελπίδας που εκπροσωπεί η ανερχόμενη δύναμη της Αριστεράς και των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Είναι θέμα κοινωνικής αυτοσυντήρησης αλλά και δημοκρατίας η απομάκρυνση της κυβέρνησης και η δημοκρατική ανατροπή. Ακόμη και το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωμοδοτεί για την αντισυνταγματικότητα μνημονιακών ρυθμίσεων. Ο Σαμαράς "συνομιλεί με τον Θεό", αλλά παραμένει στο έλεος της πολιτικής-ηθικής κρίσης. Η φυγή προς τα εμπρός, με εκλογές σε λίγους μήνες, φαίνεται η αναγκαστική επιλογή του αν κατορθώσει να περάσει μεθαύριο τα μέτρα στη Βουλή και να αποσπάσει τη δόση για τους δανειστές, αλλά και κάποια υπόσχεση από τη Μέρκελ. Ισχύς του είναι η εύνοια της καγκελαρίου. Γι' αυτό δεν απάντησε στην αποικιοκρατική δήλωσή της ότι "με χρέος άνω του 80% είναι δύσκολο να είναι μια χώρα ανεξάρτητη". Ετοιμάζονται να έρθουν οι επίτροποι...
Το δίλημμα "Σαμαράς ή χάος" καθημερινά απορρίπτεται από την κοινωνία. Υπάρχει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη λαϊκή συμμετοχή. Αρκεί να αποφευχθούν εικόνες που επαναφέρουν την "πολυγλωσσία" και τη "σύγχυση" ως συνιστώσα του σχήματος. Η πορεία για το νέο κόμμα της Αριστεράς απαντά στην κοινωνική αγωνία για την εθνική και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο λαός μπορεί να επιταχύνει την κυβερνητική αποσύνθεση και να επιβάλει τη μοναδική δημοκρατική διέξοδο, εκλογές για την ανατροπή του Μνημονίου και του μνημονιακού συστήματος διακυβέρνησης, για να ξανάρθει η ελπίδα στη χώρα.

(Από το κύριο άρθρο της «Κυριακάτικης Αυγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: