ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Υπ. Δικαιοσύνης: Υποχρεώθηκα και υπέγραψα Ν/Σ που άλλοι συνέταξαν. Είναι ντροπή μου!

Δήλωσε ότι ντρέπεται που υπέγραψε Ν/Σ που έφτιαξαν άλλοι. Ποιοί; Εξωθεσμικοί; Τροϊκανοί;


 Ζήτημα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση - Δ. Παπαδημούλης: Α. Σαμαράς και Φ. Κουβέλης καλύπτουν τον Αντ. Ρουπακιώτη ερωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης δημιουργείται από το πρωί, μετά τα όσα εξομολογήθηκε -με συντριβή ηθικού όπως φάνηκε- ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον αέρα παρουσία καλεσμένων.
Η κυβερνητική αντίστροφη μέτρηση έχει προ καιρού ξεκινήσει, όμως η παρέμβαση Ρουπακιώτη φαίνεται πως θα επιταχύνει διαδικασίες διόλου ευχάριστες για εκείνους που συνεχίζουν να εμπαίζουν και να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε κατάσταση απόλυτης υποτέλειας και τον Ελληνικό λαό σε κατάσταση εξαθλίωσης…
Το επίμαχο θέμα συζήτησης ήταν ο Κώδικας Δικηγόρων και οι δυσμενείς διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νόμο που φέρει την υπογραφή του Υπ. Δικαιοσύνης, που και αυτός προέρχεται από την δικηγορική τάξη.


Με παρρησία ο κ. Ρουπακιώτης έδειξε την αντίθεσή του και δήλωσε ότι:

«Δεν το συνέταξα εγώ, το νομοσχέδιο, δεν είναι δικό μου. Άλλοι το συνέταξαν κι εγώ το υπέγραψα. Παρ’ όλο που περιέχει διατάξεις που δεν με εκφράζουν. Μου είχαν υποσχεθεί ότι θα επανορθωθούν. Όμως διέπραξαν μία απρέπεια. Την τελευταία στιγμή, απόγευμα Δευτέρας, μου το έφεραν και το υπέγραψα. Δεν ήθελα να προκαλέσω πρόβλημα στη συνοχή της Κυβέρνησης και υπέγραψα κάτι που δεν με εκφράζει. Το λέω και είναι ντροπή μου». 



«Μπορείτε να μου δείξετε έναν υπουργό που να συνέταξε ο ίδιος αυτά που κατέθεσε στην Βουλή;» ερώτησε.
Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι: «Δεν θα παριστάνω τον υπουργό, όσο είμαι υπουργός δεν θα τον παριστάνω». Μάλιστα σε αποστροφή του λόγου του  ερώτησε: «Και με τους άλλους υπουργούς, έτσι γίνεται;».
Η εκμαίευση της εξομολόγησης Ρουπακιώτη ήρθε όταν με χθεσινές του δηλώσεις άφησε αιχμές για τη λειτουργία της κυβέρνησης, κάτι που σήμερα στην εκπομπή Παπαδάκη, ώθησε τον Μ. Βορίδης, της ΝΔ τώρα, να θέσει το ερώτημα στον υπ. Δικαιοσύνης «πως υπέγραψε ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί» θέτοντας εμμέσως το ερώτημα γιατί παραμένει στην κυβέρνηση μετά από αυτές τις καταγγελίες και έθεσε σε αμφιβολία την πρόθεση του Αντ. Ρουπακιώτη για το μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.
Προκάλεσε έτσι την αντίδραση του Υπουργού που είπε: «Δεν είμαι κατά του μνημονίου. Υπέγραψα από ανάγκη για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ». Παρομοίωσε μάλιστα αυτή την ανάγκη με δάνειο που έλαβε οικιστής με επαχθείς όρους και που στη συνέχεια προσπαθεί να τους βελτιώσει! Και ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι δεμένος με την καρέκλα» του υπουργού.
Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης, θέλοντας να απολογηθεί για την παραμονή του στο υπουργείο έτρεξε να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο αποδέχονται όσα αποδέχονται προκειμένου να μπορέσει να έρθει η περίφημη δόση .
Ο παρευρισκόμενος στην εκπομπή Γ. Κυρίτσης, από τη ΔΗΜΑΡ, είπε προς τον υπουργό, που υποδείχτηκε από τον Φ. Κουβέλη, ότι «είναι αδιανόητο ο κάθε υπουργός να υπερασπίζεται την επαγγελματική τάξη από την οποία προέρχεται».
Αυτό το αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως ο Αντ. Ρουπακιώτης υπενθυμίζοντας βλαπτικές διατάξεις για τους δικηγόρους, αλλά και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Η ομολογία περί μίας κυβέρνησης που φέρεται να κυβερνά ως «βιτρίνα» της τρόικα, υποβιβάζει την χώρα σε αποικία ή προτεκτοράτο, ενώ καθιστά υπόλογους (όλους τους μετέχοντες στην σημερινή κυβέρνηση) απέναντι στο Σύνταγμα και στους πολίτες, αφού φέρονται να λειτουργούν με υποδείξεις – εντολές που δέχονται από το εξωτερικό και δεν λειτουργούν με υποδείξεις του Συντάγματος και εντολές του ελληνικού λαού…

Παπαδημούλης: Καλύπτουν τον Υπουργό;

Ο Δημ. Παπαδημούλης, παρευρισκόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θα μου ήταν εύκολο να κάνω αντιπολίτευση μετά από αυτά που ακούστηκαν. «Όμως επισημαίνω, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα συνοχής και λειτουργίας της κυβέρνησης. Ερωτώ τη ΔΗΜΑΡ καλύπτει τον υπουργό της, που τον πρότεινε ο Φ. Κουβέλης; Ερωτώ τον πρωθυπουργό, καλύπτει τον υπουργό του;».
Και λίγο αργότερα τόνισε πάλι: «Όταν ένας υπουργός περιγράφει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα όσα προηγούνται της κατάθεσης ενός νόμου στη Βουλή, το πώς υπογράφει, πως επιβάλλονται μέτρα σε βάρος των αδυνάτων ε, τότε αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ωχριούν μπροστά σε αυτά που είπε ο κ. Υπουργός!».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, είναι φυσικό ότι θα αμφισβητηθεί ευθέως από την κυβέρνηση, ίσως εντός της ημέρας, αλλά στην ουσία έκανε μία αναφορά σε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν αλλά τα μέλη της κυβέρνησης (και όσοι βουλευτές ψήφισαν «ναι σε όλα», μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης από την Πάτρα) θα αρνηθούν μετ’ επιτάσεως.
Κι αυτό επειδή εάν αναγνωρισθεί ως ορθή η τοποθέτηση του κ. Ρουπακιώτη, τότε αυτομάτως η κυβέρνηση αποδέχεται πως είναι ένα απλό διεκπεραιωτικό όργανο της τρόικα της οποίας τις εντολές νομιμοποιεί μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου -και παρά τα όσα επιτάσσει το Σύνταγμα- ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι αντιβαίνουν το ίδιο το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: