ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ρεκόρ συμμετοχών στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα

Με μεγάλη συμμετοχή 26 χιλ. αθλητών και αθλούμενων φέτος ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών. Στη φωτογραφία η αψίδα της εκκίνησης, με σπόνσορα την WIND.

59χρονος νεκρός μετά τον τερματισμό
των 10χιλμ.
Μεγάλος νικητής και φέτος ο Ράιμοντ Κ. Μπετ
Ο 28χρονος Κενυάτης νικητής του 30ου Μαραθωνίου
Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ ήταν φέτος ο μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο της Αθήνας με ρεκόρ αγώνα, όχι κλασικής διαδρομής. Ο 28χρονος Κενυάτης τερμάτισε με ρεκόρ αγώνα 2.11.35. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε. Και φέτος το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής δεν καταρρίφθηκε, καθώς το είχε ο Πατρινός Φάνης Τσιμιγκάτος από το 1982, έως το 1997! Μάλιστα στο Μουσείο Μαραθωνίου που διατηρεί ο ΣΕΓΑΣ, η θέση με το όνομά του παραμένει κενή. Χωρίς τα θρυλικά παπούτσια που φορούσε και με ούτε μία φανέλα να θυμίζει την επιτυχία του.  Κατείχε την καλύτερη ελληνική επίδοση στον Μαραθώνιο και τον Χρυσό Μαραθώνιο της IAAF με χρόνο 2.19.55 έως το 1998 που την κατέρριψε ο Ν. Πόλιας, με χρόνο 2 ώρες 18.38  και στη συνέχεια την βελτίωσε ακόμα περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με 2. 17.56.
Τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα και στον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO.
Στις 09.00 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα, στον οποίο είχαμε ρεκόρ συμμετοχής, καθώς δήλωσαν συμμετοχή 26.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσά τους βρέθηκαν και δρομείς, που έχουν έρθει στην Αθήνα, με στόχο όχι μόνο να βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής στην κλασική διαδρομή, αλλά την επίτευξη ρεκόρ διαδρομής. Και η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως η επίδοση αυτή ανήκει στον περίφημο Στέφανο Μπαλτίνι από το 2004 στην Αθήνα, που του έδωσε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Νεκρός από ανακοπή στον Τερματισμό

Ο θάνατος ενός άνδρα, περίπου 59 χρόνων, σημάδεψε τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, απο το νοσοκομείο Ευαγγελισμός αλλά και το ΕΚΑΒ, ο άνδρας μετά τον τερματισμό της διαδρομής που συμμετείχε, έχασε τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετεφερε τον άνδρα στο νοσκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο 59χρονος κατέληξε.

Ο ΣΕΓΑΣ για το θάνατο του 69χρονου


Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, στην οποία εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν.
«Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"», αναφέρει.


«Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό". Ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί από τον "Ευαγγελισμό"» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 59χρονο μαραθωνοδρόμο, ο οποίος διακομίστηκε με κινητή μονάδα- ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, περίπου στις 11.30 το πρωί, ο ασθενής απεβίωσε, αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, σχετικά με τον θάνατο 'Ελληνα δρομέα που συμμετείχει στον Κλασικό Μαραθώνιο.
Σύμφωνα, με το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Μ. Θεοδώρου, ο 59χρονος διακομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο. Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Στιγμιότυπο του αγώνα.
Οι απονομές των πρωταθλητών

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος απένειμε τους τίτλους στις νικήτριες των 5χλμ: Την Αθηνά Κοΐνη (17:10), Κωνσταντίνα Κεφάλα (17:55) και Σοφία Πιτούλη (18:00). Η Κεφάλα ήταν η νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου το 2011.
Στα 10 χλμ. η 3άδα των νικητών στα 10χλμ. είναι Αμινέ Καντίρι, Τζεμπέλ Κασαχούν και Κώστας Γκελαούζος. Εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και έδωσε την εκκίνηση στα 10χλμ.
Παράλληλα με το μαραθώνιο ολοκληρώθηκαν νωρίτερα και οι αγώνες των 5 και 10 χλμ. Ο Κώστας Νακόπουλος τερμάτισε πρώτος στα 5χλμ. με χρόνο 15:29. Η Αθηνά Κοΐνη είναι η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στα 5χλμ. στα 17:09. Είναι η ανιψιά της Μεσερέτ Ντεφάρ.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που πήραν μέρος στον αγώνα και με την παρουσία τους στηρίζουν έμπρακτα ομάδες της κοινωνίας, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που ωθεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων από το καλλιτεχνικό κυρίως χώρο να μετέχουν στην διοργάνωση.
Στην Ελλάδα προκειμένου να αγωνιστεί στα 5χλμ ήρθε η πανέμορφη εγγονή του Τσάρλιν Τσάπλιν, Κίρα Τσάπλιν (50127 το νούμερο της).
Στην ίδια απόσταση έλαβαν μέρος ακόμη, η βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Ελενα Ράπτη, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευα Καϊλή, η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου, η Δούκισσα Νομικού, οι δημοσιογράφοι Ευα Φραγκάκη και η Εύα Αντωνοπούλου. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, στον ίδιο αγώνα έτρεξε η Αννα Πρελεβιτς (50115) και η Γκλόρια Μίκα, ο γγ του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης (φωτογραφία), αλλά και η Ζέτα Δούκα. Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκε και η Ελενα Παπαρίζου, η οποία στηρίζει την καμπάνια προώθησης.
Από την απόσταση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ελληνες πρωταθλητές. Ο Κώστας Νακόπουλος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν έτρεξε στα 5χλμ., όπως και οι νεαρές Αθηνά Κοίνη και Σοφία Πιτούλη. Στα 10χλμ έτρεξε η Αναστασία Καρακατσάνη. Στην ίδια απόσταση έλαβε μέρος και η Τίνα Κεφάλα, περισσότερο για να ζήσει την εμπειρία της 30ης στάσης του θεσμού και λιγότερο για να κάνει μια δυνατή προπόνηση.
Ενδιαφέρον είχαν και οι κούρσες για τα μικρά παιδιά.Οι συμμετοχές στους αγώνες ξεπέρασαν τις 26 χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: