ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νεαρός κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνου των ΜΑΤ στην Πάτρα

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την διακόμιση του νεαρού τραυματία.
Είναι ευτύχημα, που το βληθέν αντικείμενο δεν καρφώθηκε στο αριστερό ζυγωματικό ή στο μάτι του



Με 80% απώλεια όρασης από το αριστερό του μάτι κατέληξε ο 19χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά την πορεία της 17ης Νοεμβρίου στην Πάτρα, όπως καταγγέλλεται από τον δικηγόρο του, Χρήστο Λιαρομάτη.
Ο 19χρονος τραυματίστηκε, από ευθεία βολή δακρυγόνου, όπως καταγγέλλει, και είναι ευτύχημα, όπως επιβεβαιώνει και ο γιατρός από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης που τον είδε πρώτος, που το βληθέν αντικείμενο δεν καρφώθηκε στο αριστερό ζυγωματικό ή στο μάτι του, γιατί θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Ο 19χρονος φέρει βαθύ τραύμα στο αριστερό ζυγωματικό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, όπου οι χειρούργοι καθάρισαν το τραύμα του και το έραψαν, ωστόσο από την Κυριακή ο 19χρονος άρχισε να μην βλέπει καλά, φτάνοντας χθες στο σημείο της 80% απώλειας όρασης, κατά τον δικηγόρο του.
Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα η ακριβής έκταση της βλάβης που έχει υποστεί ο 19χρονος, καθώς απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις, ωστόσο οι μέχρι τώρα διαγνώσεις των γιατρών κάνουν λόγο για βλάβη στην ωχρά κηλίδα, που δεν επιδέχεται μάλιστα κάποιο χειρουργείο, όπως μας πληροφορεί ο κ. Λιαρομάτης.
Ο 19χρονος τραυματίστηκε, όπως μας διηγείται ο δικηγόρος του, όταν προσπαθούσε να φύγει μόνος, καθώς είχε ξεκοπεί από τους φίλους του, εξαιτίας της χαώδους κατάστασης που επικρατούσε, με την πόλη να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο τραυματισμός του 19χρονου προκλήθηκε από "ρίψη άγνωστου αντικειμένου".
Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει όταν, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν μολότοφ από το μαύρο μπλοκ. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν στη συνέχεια, με την Αστυνομία, όπως υποστηρίζουν διαδηλωτές, να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και να πετά δακρυγόνα αδιακρίτως πάνω και στα μπλοκ των υπολοίπων διαδηλωτών. Έγιναν επίσης δέκα προσαγωγές και σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε δύο τράπεζες και ένα βιβλιοπωλείο.

(Πηγή: www.avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: