ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία οι Πατρινοί εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους

Με το γνωστό τύμπανο οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το χρώμα στην πορεία. Το βίντεο τραβήχτηκε από το ISTOLOGIO στη διασταύρωση Γούναρη και Κορίνθου, έναντι του δικαστικού μεγάρου Πάτρας.

Ηχηρή εμφάνιση έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τύμπανο και τρία πανό

Λοιπόν, να είστε έτοιμοι. Μόλις δώσω το σύνθημα με τις μολότωφ που έχω στο σακίδιό μου, τότε ξεκινάμε για κατάληψη  της κυβέρνησης, φαίνεται να λέει ο σμπίρος της φωτογραφίας, μπροστά στο πανό του ΕΚΠ. Γιαννάκης είναι το όνομά του. Το επώνυμο δεν το αναφέρουμε για λόγους... συνωμοτικούς!
 Με το γνωστό τύμπανο των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας και τον τυμπανιστή να δίνει το βηματισμό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν πραγματικά βροντερό παρών στη μεγαλειώδη πορεία των σωματείων της πόλης και των λαϊκών συνελεύσεων. Πολύ περισσότερο, που αυτή τη φορά εμφανίστηκε με τρία πανό, αντίστοιχων περιοχών όπως η Μεσσάτιδα, το κέντρο της Πάτρας και η Παραλία.
Ένα πολύχρωμο ποτάμι διαδηλωτών ξεχύθηκε από την πλ. Εθνικής Αντίστασης, όπου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πατρών, για  διατρανώσει την αντίθεσή του στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις της τρόικας. Γονείς με τα παιδιά τους, παππούδες και γιαγιάδες που βλέπουν τη σύνταξή τους να πριονίζεται ήσαν παρόντες στο κάλεσμα.
Πάνω από τέσσερις χιλιάδες πολίτες απ’ όλες τις ηλικίες και με εμφανή την παρουσία των νέων, ξεκίνησαν, την πρώτη ημέρα της απεργίας, από το ΕΚΠ και με επικεφαλής της πορείας το πανό του τριτοβάθμιου εργατικού οργάνου απαίτησαν: «Κοινωνικό κράτος, δικαίωμα σε εργασία, ασφάλιση, υγεία, Παιδεία, πρόνοια, φορολογική δικαιοσύνη» κάτι που ανέγραφε το πανό που κρατούσε η τοπική ηγεσία του ΕΚΠ και του παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ.
Μάλιστα το ότι το πανό του ΕΚΠ τέθηκε στην κεφαλή της πορείας έδωσε αφορμή για σχόλια συνεύρεσης των συνδικαλιστικών παρατάξεων τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που συμπεραίνεται και από το ενωτικό κάλεσμα της ηγεσίας του ΕΚΠ που προηγήθηκε.
Πίσω από το πανό του ΕΚΠ που προπορεύονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, ακολουθούσε το πανό των σωματείων του Δήμου Πατρέων, που διατράνωνε: «Να φύγει το σκουπιδαριό και η βρώμα κυβέρνησης-τρόϊκας», με αφορμή και την επί ημέρες αντιπαράθεση των εργαζομένων του Δήμου με την πολιτική του όσον αφορά τα απορρίμματα.
Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τα συνθήματα που αντηχούσαν έδειχναν την αγανάκτηση που έβγαζαν οι πολίτες και που κάποια από αυτά «στόλιζαν» καταλλήλως όχι μόνον την κυβέρνηση της ΝΔ, την τρόικα, τους δανειστές, αλλά και τα κόμματα που την στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Συνθήματα που μάλιστα γίνονταν ακόμη οξύτερα, όταν εγκαλούσαν την τοπική ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για την τακτική της στο Δήμο Πατρέων, με την στήριξη που δίνει στην πολιτική της ανάθεσης διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη.
«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73» ήταν το σύνθημα που ανέγραφε το πανό των Λαϊκών Συνελεύσεων Πάτρας και που επαναλάμβαναν ρυθμικά οι ακολουθούντες αυτό.
«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» έγραφε το πανό της Ενωτικής Αριστερής Κίνησης Α/βάθμιας, υπενθυμίζοντας τη ρήση του Ρήγα. Ακολουθούσαν οι εμποροϋπάλληλοι με το ερώτημα του μικρού παιδιού στο πανό τους για την φτώχεια και την ανεργία, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας, ο Σύλλογος των εργαζομένων αποκεντρωμένης διοίκησης, που απαιτούσε «Όχι στο ξεπούλημα του Δημοσίου, όχι στις απολύσεις», το πανό του ΕΠΑΜ, που ζητούσε γενική πολιτική απεργία, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη «διαγραφή του χρέους», της Α΄ ΕΛΜΕ που απαιτούσε «έξω η τρόικα και το ΔΝΤ», της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό που προέτρεπε «Ανατρέπουμε κυβέρνηση, μνημόνια, νεοναζί» και πολλά άλλα πανό εργατικών σωματείων.
Χαρακτηριστικό ήταν το πανό του ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας που καλούσε σε «Γενική πολιτική απεργία διαρκείας, καμία θυσία για το χρέος και το ευρώ», ενώ του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσάτιδας τόνιζε: «Δεν θα τα περάσουν, θα τους ανατρέψουμε»!
Η πορεία κατέληξε ήρεμα μέχρι την πλ. Εθν. Αντίστασης, παρόλο που πίσω από το τελευταίο μπλοκ των αυτόνομων και σε απόσταση εβδομήντα μέτρων ακολουθούσε διμοιρία ΜΑΤ και δεκάδα μηχανών, κάτι που ήταν πρόκληση για τον όγκο των πορευομένων.
      Μετά την κατάληξη, προ του ΕΚΠ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων με το πανό τους και με ακολουθία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον όγκο των διαδηλωτών  πορεύτηκαν  μέχρι το Δημαρχείο Πατρέων, όπου ακολούθησαν ομιλίες συνδικαλιστών του Δήμου και των νοσοκομειακών γιατρών, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τη δημοτική πλειοψηφία και έδωσαν ραντεβού για το απόγευμα στις 6 για νέα διαμαρτυρία. Κάτι που αναμένεται να γίνει και αύριο με συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου το απόγευμα στις 6, απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία και επιστροφή εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ISTOLOGIO

Στην κεφαλή το πανό του ΕΚ Πάτρας.

























































 
 Και ο νεαρός "Λουκάνικος" της Πάτρας έδωσε το παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: