ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνη κυβέρνησης για να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα

Φωτογραφία Αρχείου.


«Προσοχή στα αυτογκόλ και τις πεπονόφλουδες» λέει ο Δημ. Παπαδημούλης για Λαφαζάνη
Ευκαιρία να αναδειχθούν στο προσκήνιο διάφορες εσωκομματικές αντιπαλότητες και διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις αποτέλεσε η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επιφανούς στελέχους του Αριστερού Ρεύματος του Συνασπισμού – της πιο ριζοσπαστικής ίσως συνιστώσας του – ότι το κόμμα δεν είναι ακόμη έτοιμη να κυβερνήσει.
Οι αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν, κυρίως από στελέχη της πιο φιλοευρωπαϊκής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες. Σημειωτέον ότι οι δύο πλευρές, που σήμερα συγκρούονται για την ταυτότητα και την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στην προοπτική διαμόρφωσής του σε ενιαίο κόμμα, είναι η ευρωσκεπικιστική, που μιλάει ανοιχτά για την ανάγκη να είναι έτοιμη η χώρα ακόμη και για έξοδο από το ευρώ, εάν είναι να θυσιαστεί όλη η κοινωνία για το ενιαίο νόμισμα και η φιλοευρωπαϊκή, που είναι πιο προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή γραμμή.
Πυρ ομαδόν άνοιξαν κατά του κ. Λαφαζάνη στελέχη, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης (έγραψε στο twitter ότι «οι καιροί απαιτούν από το ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβουλίες, συλλογικότητα, αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και ευθύνη. Προσοχή στα αυτογκόλ και τις πεπονόφλουδες») ο Αλέξης Μητρόπουλος (δήλωσε ότι «η άποψη του Π. Λαφαζάνη δεν απηχεί την άποψη του Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε πρόγραμμα, άξια στελέχη. Είμαστε έτοιμοι») και η Ρένα Δούρου (σχολίασε ότι «όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης»).
Νωρίτερα είχε εμμέσως αποδοκιμάσει τη δήλωση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας από το Ηράκλειο ότι «είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική, ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».
Αλλά και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα Νίκος Παππάς είχε δηλώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις».

Αστεία η προσπάθεια διαστρέβλωσης λέει ο Σκουρλέτης

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης επέκρινε πάντως την αντιμετώπιση που είχε η δήλωση του κ. Λαφαζάνη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (ο Σίμος Κεδίκογλου είχε μιλήσει για μαύρη κωμωδία της δραχμής σε σκηνοθεσία Τσίπρα), σημειώνοντας ότι «προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αλλάξουνε, να δώσουνε άλλες ερμηνείες στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ειλικρινά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι απειλούμαστε πια από τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εγώ τις βρίσκω ελαφρές και αστείες, στερούνται σοβαρότητας».
Πάντως ξεκαθάρισε – απευθυνόμενος προφανώς και προς τον κ. Λαφαζάνη ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε στις ιστορικές προκλήσεις. Τα ραντεβού με την ιστορία δεν προγραμματίζονται, όπως εκείνα με τους γιατρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι αν θέλετε στις προκλήσεις της εποχής μας».
Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι’ αυτό το είπε, προφανώς».

Η διευκρίνιση Λαφαζάνη

Να σημειωθεί πάντως ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε διευκρινιστική δήλωση του Π. Λαφαζάνη για την περίφημη αποστροφή του:
«Με λύπη μου βλέπω ότι ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα για την τοποθέτησή μου σε σχέση με τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαδραματίσει κυβερνητικό ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρότι εκτοξεύτηκε ταχύτατα από το 4% στο 27% και σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης,, έχει πραγματοποιήσει σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα σε μια γόνιμη προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματικής επεξεργασίας για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανακόψει τον κατήφορο και σταδιακά θα δώσει θετική, προοδευτική ώθηση στη χώρα.  Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι σήμερα απόλυτα αναγκαία για την επιβίωση του τόπου και του λαού.
Αυτή είναι η ουσία της τοποθέτησης μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κάθε άλλη ερμηνεία με την απομόνωση φράσεων για να βγουν διαστρεβλωμένα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεράσματα, στο μόνο που μπορεί να αποβλέπει είναι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη Βουλή  ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.
Μία κυβέρνηση της Αριστεράς  είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική στις σημερινές περιστάσεις, όντας η μόνη θετική και αποτελεσματική απάντηση για τον τόπο και το λαό».
(Πηγή: protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: