ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το Σύνταγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και οι υπάλληλοι της Βουλής

Χωρίς λόγια.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αντιπαρατέθηκε στη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, που με κυνισμό ανέπτυξε ο υπουργός των Οικονομικών της τρόικας, για να δικαιολογήσει την παρανομία του
  
Του ΤΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
(από www.avgi.gr)
Την Τρίτη το βράδυ, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν επιχείρησε να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως ψευδώς και παραπλανητικά ισχυρίζεται. Αυτό έχει συμβεί από το 2011. Με την ενσωμάτωση του σχετικού νόμου 4024/2011 στον Κανονισμό της Βουλής. Επιχείρησε, με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, να παραβιάσει, για μία ακόμα φορά, το Σύνταγμα της χώρας, που κατοχυρώνει τη διάκριση των εξουσιών ως αναπαλλοτρίωτη αρχή της Δημοκρατίας. Να άρει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και να τη θέσει υπό τον έλεγχο της τρόικας των δανειστών. Επιχείρησε και την τυπική παράδοση της Δημοκρατίας στους δανειστές.
Το άρθρο 65 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει το αυτοδιοίκητο της Βουλής, στην παρ. 6 σαφώς ορίζει: «O Kανονισμός [σημ: της Βουλής] καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της Bουλής υπό την εποπτεία του Προέδρου, καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της». Αυτήν την παράγραφο η συγκυβέρνηση προσπάθησε να την καταργήσει.
Αυτή τη φορά απέτυχε. Χάρη στην άμεση και αποφασιστική αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Αλλά και σύσσωμης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Θα αποτύχει και όταν το ξαναπροσπαθήσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπερασπίστηκε το Σύνταγμα της ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως, άλλωστε, όφειλε και όπως πάντα πράττει. Αποκάλυψε και κατέρριψε τα προσχήματα. Και, από θέση αρχής, αντιπαρατέθηκε στη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, που με κυνισμό ανέπτυξε ο υπουργός των Οικονομικών της τρόικας, για να δικαιολογήσει την παρανομία του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν διαβαθμίζει τη μνημονιακή φτωχοποίηση. Αρνείται το Μνημόνιο. Δεν συμμετέχει στην επιλεκτική στοχοποίηση καμιάς κατηγορίας εργαζομένων, για να τη γλυτώσουν οι πραγματικοί προστατευόμενοι του χρεωκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, που από χθες μετράει μέρες. Για να σωθούν οι πραγματικές συντεχνίες της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.
Άλλωστε, με τη στρατηγική της ανεργίας που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε λίγο θα θεωρείται προνόμιο το δικαίωμα στην εργασία.
Στην ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο, η συγκυβέρνηση Σαμαρά υπέστη πραγματικό όλεθρο. Η εργολαβική προστασία του αποπροσανατολισμού που της παρέχουν τα μέσα «ενημέρωσης» της διαπλοκής θα πέσει στο κενό.
Η πραγματικότητα είναι μία και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί: Με 148 ψήφους, η συγκυβέρνηση ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο. Με 153 ψήφους, από τις οποίες 4 επιστολικές και 2 «παρών» των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Ψαριανού και Οικονόμου εκ του ασφαλούς, δηλαδή σε ύψιστη ετοιμότητα για την επιβεβαίωση της δεδηλωμένης, ρίχνει τον λαό και τον τόπο στον Καιάδα του τρίτου Μνημονίου.
Την ίδια στιγμή όμως, οι ξεπεσμένοι καναλάρχες της διαπλοκής κατάφεραν να αποφύγουν την υποχρέωσή τους, από το προηγούμενο Μνημόνιο: να πληρώσουν, επιτέλους για πρώτη φορά, για τη χρήση των δημόσιων τηλεοπτικών συχνοτήτων. Και οι εφοπλιστές, το 2013, δίνουν χαρτζιλίκι. Των 80 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή θα αφαιρεθούν από τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι, για μία ακόμα φορά, ο στόχος των μεγάλων καναλιών της διαπλοκής. Αλλά και συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων του ετοιμόρροπου συστήματος εξουσίας, διάσπαρτων σε όλο το φάσμα των μέσων «ενημέρωσης». Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η γελοία προσπάθεια παραλληλισμού, το πρωί της επομένης, από μεγάλο κανάλι, της λίστας Λαγκάρντ με τη λίστα μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής. Είναι προφανής ο πόνος και ο στόχος.
Δεν μας πτοούν, όσο και αν μας συκοφαντούν. Ο λαός μάς γνωρίζει όλους. Γνωρίζει τα μέσα «ενημέρωσης» που πρωτοστατούν στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Στην επιλεκτική στοχοποίηση και την εκ περιτροπής λοιδορία κατηγοριών εργαζομένων, εδώ και τρία χρόνια. Γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αγωνίζεται, αταλάντευτα και ασυμβίβαστα, στο πλευρό του. Για τα εισοδήματα και τα δικαιώματά του. Που τα Μνημόνια ισοπεδώνουν.
Οι κρίνοντες κρίνονται. Η λάσπη γίνεται μπούμερανγκ για τους λασπολόγους. Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει.
Αυτή η συγκυβέρνηση θα καταρρεύσει, πριν προλάβει να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική κατάρρευση. Στην ολική κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Και ο λαός θα πάρει πίσω τη ζωή του. Με τη δική του κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: