ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ενοχλεί η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της σύμβασης

Φωτογραφία Αρχείου.


Κατηγορεί τα κόμματα της αριστεράς η κυβέρνηση  ενώ ο Αντ. Σαμαράς πιέζει τον Φ. Κουβέλη  για παραπάνω υποχώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στην κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης σε μία σκληρή δήλωση υποστήριξε ότι οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν καθώς τα δύο κόμματα της Αριστεράς συντάσσονται για την έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη. Αφορμή στάθηκε ότι την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητήθηκε το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Στη συζήτηση αυτή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του νόμου και δήλωσε ότι το κόμμα του θα τον ψηφίσει.
Αυτό δεν είναι νέο, αφού εδώ και δύο εβδομάδες η εφημερίδα ΑΥΓΗ το είχε προαναγγείλει. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να βγάλει τα φώτα της δυσμενούς δημοσιότητας πάνω από την κυβέρνηση θυμήθηκε χθες την δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη.

Όρθια η κοινωνία μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να "αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο" και πρόσθεσε: "Σχεδόν τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στα καταστροφικά μνημόνια, είναι παραπάνω από εμφανές ότι η μόνη ρεαλιστική και αξιοπρεπής πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με όρθια την κοινωνία, είναι αυτή που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης".
Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι "ο τσακωμός της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ" γύρω από την πρόταση νόμου που το ίδιο κατέθεσε "δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, εντάσσεται στη διαπάλη του νέου διπολισμού για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες".
"Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποκρισία και την τρομοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό, τη στιγμή που και οι δυο συναγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο υπέρ της ΕΕ" επισημαίνει ο Περισσός και χαρακτηρίζει "υποκρισία" την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πιέζει το Φώτη Κουβέλη ο Αντ. Σαμαράς

Παράλληλα εντείνει τις πιέσεις του προς τη ΔΗΜΑΡ ο Α. Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταπείσει τον Φώτη Κουβέλη να στηρίξει το νέο πακέτο μέτρων, την ώρα που ο ίδιος διαμηνύει πως εμμένει στη στάση του να δηλώσει «παρών» στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να πιάνει πάτο σε λίγο..
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες είχαν χθες  νέα τηλεφωνική επικοινωνία και ο σύντομος διάλογος που διέρρευσε είναι χαρακτηριστικός:
Σαμαράς: Από τη δική μου πλευρά,  ό,τι ήταν δυνατόν να κάνω το έκανα. Δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Πρέπει να στηρίξεις την κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία.
Κουβέλης: Και εγώ έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές δημόσια τις θέσεις μας. Εχω κάνει δηλώσεις και δεν μπορώ να αλλάξω στάση. Είμαι ήρεμος με τις αποφάσεις που έχω λάβει.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ διαψεύδεται πως υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τον Φ. Κουβέλη, ενώ στενοί συνεργάτες του Φ. Κουβέλη διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο στο πακέτο μέτρων, εάν αυτό περιλαμβάνει, όπως φαίνεται, τα εργασιακά.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την προσπάθειά του να μεταπείσει τον Φ. Κουβέλη και πιθανόν να έχει νέο γύρο επαφών μαζί του μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: