ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εναντίον των αλλαγών στο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια ο Αντ. Ρουπακιώτης

Φωτογραφία Αρχείου.


«Όσο σκληραίνουμε την νομοθεσία, τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή, αντί να την αποδυναμώνουμε, γιατί το πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε αναξιόπιστο»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης τάχθηκε κατά των προωθούμενων αλλαγών στον νόμο Ραγκούση όσον αφορά την ιθαγένεια και χαρακτήρισε τη δράση της Χρυσής Αυγής "κίνδυνο για τη δημοκρατία".
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον νόμο μετά την απόφαση του ΣτΕ υποστήριξε ότι, "όσο σκληραίνουμε την νομοθεσία, τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή, αντί να την αποδυναμώνουμε, γιατί το πολιτικό σύστημα αποδείχτηκε αναξιόπιστο". Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αντίθετος με την προοπτική να τεθεί εκτός νόμου το νεοναζιστικό κόμμα, τονίζοντας ότι "ένα πρόβλημα πρέπει να το πολεμάς στη ρίζα του και τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους".
Στο μεταξύ μέχρι τις 21 Νοεμβρίου τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας του υπουργείου, που έχει ως βασικό στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη διαβίωση των κρατουμένων σε ανθρώπινες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντ. Ρουπακιώτης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθήσει το μέτρο για "βραχιολάκι" στους υπόδικους και κατάδικους που εκτίουν μικρές ποινές προκειμένου να διευρυνθεί το καθεστώς της ημιελεύθερης διαβίωσης, μόνο εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το μέτρο έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σοβαρό μέρος της επιστημονικής κοινότητας, ο υπουργός αναρωτήθηκε: "Ποιο είναι το ανθρώπινο δικαίωμα; Να παρακολουθείται κάποιος στην εργασία του ή να κοιμάται ως κρατούμενος με το κεφάλι δίπλα στη χαβούζα;".
Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας προβλέπει ανάμεσα σ' άλλα:
* τη δυνατότητα συνεύρεσης των κρατουμένων με συζύγους/συντρόφους
* τη χρήση και πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους
* τη δυνατότητα έκφρασης των κρατουμένων για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και θεσμικές λειτουργίες
* τη διεύρυνση της ημιελεύθερης διαβίωσης με απόφαση δικαστικού συμβουλίου
* την αναγνώριση της εθελοντικής εργασίας.
Ο Αντ. Ρουπακιώτης, τέλος, περιγράφοντας την εμπειρία του από τις επισκέψεις του σε φυλακές, έκανε λόγο για "ποντικότρυπες" και τόνισε ότι "στο πεδίο των φυλακών παίζονται ο ανθρωπισμός μας και οι δικαιϊκές μας αρχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: