ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σε κατάσταση διάλυσης το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος θεατής της συλλογιέται την επόμενη ημέρα

Παγωμένος ο Ευ. Βενιζέλος, βλέπει το ΠΑΣΟΚνα φυλλορροεί!


Η αποδυναμωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με αμηχανία και παγωμάρα τις εξελίξεις
Ισορροπία τρόμου επικρατεί  στο ΠΑΣΟΚ, με την ηγεσία του να προσπαθεί να κλείσει τα αυτιά της στις εσωκομματικές... σειρήνες. Τα πνεύματα στο εσωτερικό του Κινήματος παραμένουν ωστόσο τεταμένα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τις επιλογές του, και η Ιπποκράτους απαντά κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές. Αυτά αναφέρει ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.Onlain
Πάντως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μολονότι το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει για εικόνα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, κατέβασε εμφανώς τους τόνους και μιλώντας στα «ΝΕΑ» ανέφερε ότι προέχει η συζήτηση για τη χώρα, με την επισήμανση ότι «είναι αστειότητα να τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ».
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Στις συσκέψεις που έχουν γίνει τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει στους συνεργάτες του ότι επιθυμεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Επίσης, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα θα συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα για συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Οι συνομιλητές του κλείνουν κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βαγγέλη Βενιζέλου από την ηγεσία του κόμματος. «Δεν έχει τάσεις αναχωρητισμού», λένε χαρακτηριστικά και επισημαίνουν: «Ο Βενιζέλος ενδιαφέρεται για  το μέλλον της χώρας, το οποίο κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή.
Το ΠΑΣΟΚ παρά τα τραύματά του είναι εκείνος ο παράγων που κρατά την κυβέρνηση στα πόδια της επιτρέποντάς της να παραμείνει στη διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση, την εκταμίευση της δόσης και την οριστική έξοδο από την κρίση».
Με αυτή τη λογική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει απαγορεύσει στους συνεργάτες του κάθε δημόσια αναφορά στον κυβερνητικό ανασχηματισμό. «Είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί το ΠΑΣΟΚ», λένε προσθέτοντας ότι τόσο η χώρα όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστια προβλήματα, επομένως κάθε συζήτηση για ανασχηματισμό είναι άκαιρη και άσκοπη.
ΠΑΓΩΜΑΡΑ. Η αποδυναμωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με αμηχανία και παγωμάρα τις εξελίξεις. «Είναι σχεδόν παράλυτη», λέει έμπειρος κοινοβουλευτικός αποδίδοντας το μούδιασμά της απέναντι στις πρόσφατες εσωτερικές εξελίξεις στο γεγονός ότι δεν συγκροτείται από τάσεις και ρεύματα, αλλά από μονάδες που δεν πρεσβεύουν ευρύτερες δυνάμεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα επαναφέρει τις επόμενες ημέρες το αίτημά του να ανοίξει συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για να γίνει ενδοσκόπηση και να εξεταστούν όλα τα ζητήματα του τελευταίου τετραμήνου. Δεν είναι τυχαίο ότι κύκλοι του πρώην υπουργού αντέδρασαν χθες  έντονα στα σχόλια που έκαναν πηγές της Ιπποκράτους, ότι δηλαδή η απαντητική επιστολή Μανιάτη απηχεί τα αισθήματα «της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών» που σήκωσαν το βάρος της παράταξης.
Συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου έλεγαν ότι ο ίδιος ουδέποτε κρύφτηκε και ήδη από τον περασμένο Ιούνιο δημόσια υποστηρίζει την ψήφιση των μέτρων, κάτι που δεν έκαναν πολλοί.
ΑΔΕΙΑΣΜΑ. Στο μεταξύ, σαφείς αποστάσεις από την άποψη που διατύπωσε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος Γιάννης Δατσέρης, ότι "το ΠΑΣΟΚ ήταν η φούσκα της Μεταπολίτευσης", πήρε χθες η ηγεσία του κόμματος.
Στον επίσημο λογαριασμό twitter του ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε αργά το απόγευμα σχόλιο, βάσει του οποίου το κόμμα εκφράζεται μόνο από όσα είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην επετειακή εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη αλλά και στη Συνδιάσκεψη του περασμένου Ιουνίου όπου είχε αναφερθεί στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και στη συνεισφορά του στη χώρα κατά τις περιόδους διακυβέρνησής του.
Ο Γ. Δατσέρης, μιλώντας στον Βήμα FM, υποστήριξε ότι ΠΑΟΚ ήταν η φούσκα της Μεταπολίτευσης θέλοντας να ασκήσει ουσιαστικά κριτική σε ορισμένα πρόσωπα που αναδείχθηκαν μέσα απ' αυτό αλλά αποδείχθηκαν μικρού βεληνεκούς, όπως εξηγούσε ο ίδιος αργότερα. Ωστόσο ο Β. Βενιζέλος ενοχλήθηκε διότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στο ΠΑΣΟΚ η συγκεκριμένη άποψη πυροδότησε ακόμη περισσότερο την ένταση στο εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: