ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα τροϊκανά μέτρα της τριμερούς κυβέρνησης

Από την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.


Σφυροκόπημα της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Αν. Έλληνες
Χιλιάδες πολίτες έδωσαν σήμερα το «παρών» σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ψηφοφορίας για τον Προϋπολογισμό του 2013 στη Βουλή, που διεξάγεται τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα μέσα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Αν. Ελλ. σφυροκόπησαν την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Αντ. Σαμαράς την δευτερολογία του να την αφιερώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου στον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, τον οποίο βλέπει ως επερχόμενο Πρωθυπουργό! Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «τα λεφτά της δόσης θα τα πάρει η κυβέρνηση» από τους δανειστές. Και τούτο σαν να πρόκειται για χάρισμα της Μέρκελ.  Μίλησε δε για μεταρρυθμιστική δυναμική της Οικονομίας!
http://www1.sigmalive.com/openx/www/delivery/lg.php?bannerid=78&campaignid=70&zoneid=108&loc=1&referer=http%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Fgreece%2F540275&cb=948d377fbdΣτο μεταξύ, στην Αθήνα, κλειστοί από τις δύο το μεσημέρι ήταν και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό και στο Πανεπιστήμιο. Η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής».
Συνεχίζοντας, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων».
Μικρή ένταση επικράτησε περίπου στις 19.30, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Λίγη ώρα αργότερα (21.15) δημιουργήθηκε νέα ένταση καθώς η αστυνομία προχώρησε σε μία επιχείρηση-σκούπα και απομάκρυνε τους ολιγοστούς διαδηλωτές από το οδόστρωμα.
Της συγκέντρωσης στην Ομόνοια προηγήθηκαν προσυγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικάτων στις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.
«Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. στους τόπους δουλειάς. Αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή και ταξική αδιαλλαξία. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, να οργανώσουν την πάλη και η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.
«Ούτε βήμα πίσω από την αρχή που υπογραμμίζει ότι έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τους πλουτοκράτες και τον λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παραπλανούν συνειδητά. Σπέρνουν αυταπάτες για να παθητικοποιήσουν τον λαό και να τον καταστήσουν έρμαιο των καπιταλιστών-εκμεταλλευτών» υπογράμμισε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των δικηγόρων της Αθήνας. Οι δικαστές παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 21 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 16 του μηνός συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας.
* Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής τα ΜΑΤ προσήγαγαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι επειδή βρήκανε στην τσάντα τους οικοδομικά εργαλεία. Οι προσαχθέντες εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι είχαν τα εργαλεία μαζί τους καθώς προηγουμένως κάνανε βελτιωτικές εργασίες στο πάρκο Ναυαρίνου (γεγονός επιβεβαιωμένο από αυτόπτες μάρτυρες), στου οποίου τη συλλογικότητα συμμετέχουν. Οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν τελικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.
* Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία των μελών του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη συνέχεια, στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συναυλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: