ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Προαναγγελθείς θάνατος ο πέμπτος αποκλεισμός του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων αποκλείουν την αίθουσα που θα συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αποτροπής του ξεπουλήματος του λιμανιού Πάτρας. Το λάθος του Δημάρχου ήταν ότι στην ιδια συνεφρίαση θα συζητούνταν και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης.


Παρά την προειδοποίηση ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος προχώρησε στο αδιέξοδο, αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στην συμμετοχή των ΣΔΙΤ για κατασκευή του  εργοστασίου απορριμμάτων και η συζήτηση για το θαλάσσιο μέτωπο δεν έγινε
 Ήταν η πέμπτη  φορά που οι εργαζόμενοι στο Δήμο απέκλεισαν το χώρο όπου θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με θέμα του θαλασσίου μετώπου και του εργοστασίου απορριμμάτων, με την κατασκευή του οποίου διαφωνούν.  Η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιείτο συμβολικά στο λιμάνι, στο συνεδριακό κέντρο, όπου οι εργαζόμενοι είχαν στήσει από νωρίς πανό και περίμεναν για να επαναλάβουν την κατάληψη.
Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Πατρέων, διαχωριζόμενη από την τακτική των πλειοψηφουσών παρατάξεων ΣΕΑΜ και ΠΑΣΚΕ, με ανακοίνωσή της, που χθες αποπειράθηκε να θέσει στην έγκριση της Γεν. Συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου, πλην όμως την… απαγόρευσε το Προεδρείο, καλεί «τη Δημοτική Αρχή, τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, επιστημονικούς φορείς, κόμματα, βουλευτές, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ και μέσα από ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ να διαμορφώσουν την εναλλακτική ΠΡΟΤΑΣΗ» διότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και δευτερευόντως συνδικαλιστικό.
Τα συμβάντα ήταν αναμενόμενα μετά την άρνηση του Δημάρχου Γ. Δημαρά να διαχωρίσει τα δύο θέματα. Και τούτο για να μπορέσει το Δ.Σ. να προωθήσει το ζήτημα της συζήτησης για το θαλάσσιο μέτωπο που επείγει. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η σχετική προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας χθες, καθώς είχε διαβλέψει τον κίνδυνο να μην συζητηθεί κανένα θέμα.
Έθετε μάλιστα και το ερώτημα εάν ενδιαφέρει το Δήμαρχο η προώθηση του ζητήματος του θαλάσσιου μετώπου.
Σήμερα είχαν έρθει και ενισχύσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την Αθήνα, με δύο πούλμαν, κάτι που ήταν γνωστό από τα χθες στους επαΐοντες.
Περίπου 200 εργαζόμενοι, είχαν αποκλείσει την είσοδο φωνάζοντας συνθήματα και απαγορεύοντας στους συμβούλους να εισέλθουν, ενώ αποδοκίμασαν την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κατά την προσέλευσή τους στο χώρο.
Ορισμένοι μάλιστα εκ των μεταφερόμενων είχαν φτιάξει και   δίσκο με κόλλυβα που έγραφε "Κάθε λιμάνι και καημός", προφανώς ειρωνευόμενοι την αποκρατικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων.

Δήλωση Δημαρά

Μετά τον αποκλεισμό ο δήμαρχος  κάνει δηλώσεις


Αμέσως μετά την νέα κατάληψη ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θεωρούσα αυτονόητο ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του και το δικαίωμα του Σώματος να συνεδριάζει και να αποφασίζει για τα θέματα της πόλης χωρίς εκβιασμούς και αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι θα σταματούσαν την τακτική της διολίσθησης σε ακραίες και επικίνδυνες  συμπεριφορές. Δυστυχώς όμως σήμερα τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα και αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος κατήφορος.
Μια μικρή μερίδα εργαζομένων, έχει  την εντύπωση ότι μπορεί να καθορίσει την τύχη των πολιτών της Πάτρας,  το μέλλον τους, και την ποιότητα της ζωής τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτή η τακτική, βρίσκει και  πολιτικούς συμπαραστάτες.
Όσοι ανέχονται ή ακόμη χειρότερα υποδαυλίζουν αυτές τις τακτικές επί της ουσίας ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή των λίγων στους πολλούς, με ό,τι σημαίνει αυτό για την δημοκρατία μας.
Εγώ υπηρετώ την Πάτρα και τους πολίτες της. Δεν υπηρετώ κανένα κομματικό συμφέρον, καμία αντιπολιτευτική τακτική, κανένα αόρατο φάντασμα, καμία συνδικαλιστική κάστα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα.
Λέω λοιπον  για άλλη μια φορά και  ξεκάθαρα ότι το λιμάνι και το τι θα κάνουν τα σκουπίδια τους οι Πατρινοί, είναι δύο κρίσιμα θέματα για την πόλη και δεν προσφέρονται για επαναστατική γυμναστική.
Καλώ την αντιπολίτευση  να συμβάλλει με τη στάση της  στην  υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σώματος και το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση  των μελών του να συνεδριάζουν και να αποφασίζουν ελεύθερα με βάση τη  δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας  για τα θέματα της πόλης».

Η Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση
Η συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Πατρέων» με ανακοίνωσή της για το ζήτημα, μεταξύ άλλων απαιτεί: «Η δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη θέση της για τη δημιουργία του εργοστασίου.
  Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που είτε είναι συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είτε επιθυμούν τη δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να κρύβονται.
  Σε κάθε περίπτωση όλοι θα μας βρουν απέναντί τους.
  Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.!
  Δεν θα υποκύψουμε σε καμιά επιταγή διάλυσης της εργασίας μας, δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας!
  Στο δήμο της Πάτρας δεν θα βρουν πρόθυμους πελάτες.!  
Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σαν εργαζόμενοι να πάρουμε τις αποφάσεις. Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κυρίως πολιτικό πρόβλημα και ΑΠΑΙΤΕΙ πολιτικές λύσεις.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, επιστημονικούς φορείς, κόμματα, βουλευτές, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ και μέσα από ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ να διαμορφώσουν την εναλλακτική ΠΡΟΤΑΣΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: