ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η δημοτική αρχή θα χωρίσει ή θα ενώσει την Πάτρα για την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου;

Η Πάτρα από ψηλά. Το θαλάσσιο μέτωπο παραδίδεται στους ιδιώτες, παρά τη δέσμευση του Υπουργείου.


Τότε γιατί εισάγει σε συνεδρίαση του ΔΣ το λιμάνι με το εργοστάσιο απορριμμάτων μαζί;
Μία μέρα μετά την υπερψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ακόμα και από Αχαιούς βουλευτές και με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει «παρών») που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου της λιμενικής ζώνης της Πάτρας, γεγονός που στερεί την παραχώρησή του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, ο Δήμαρχος Πάτρας καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού.
Πιστεύουμε πως οι απαραίτητες δράσεις από τη μεριά του Δήμου έχουν καθυστερήσει και βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά θεωρούμε θετικό το ότι ο κ. Δήμαρχος έστω και τώρα προσανατολίζεται σε μια τέτοια ενέργεια, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος  Πατρέων θεσμική παρουσία στο χώρο του παλιού λιμανιού, μεταφέροντας υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου.
Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος με τον τρόπο που εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (δηλ. μαζί με το θέμα της δημιουργίας του εργοστασίου απορριμμάτων για το οποίο έχουν ήδη προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις που οδήγησαν τρεις φορές στην ματαίωση των συνεδριάσεών του) δημιουργεί εύλογες απορίες κατά πόσον ενδιαφέρεται να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.
Πρόκειται για μια αρνητική πολιτική στάση που υποβαθμίζει και τα δύο τόσο σημαντικά για την πόλη και τους πολίτες της θέματα και που τελικά διαχωρίζει, αντί να ενώνει τους πολίτες της Πάτρας πάνω σε αυτά τα ζητήματα της πόλης.
Αυτή τη στιγμή και με δεδομένες τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, η Πάτρα κινδυνεύει να χάσει την πρόσβασή της στη θάλασσα. Έργο της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός παμπατραϊκού μετώπου διεκδίκησης της οριστικής παραχώρησης του λιμανιού στη πόλη. Με αυτή την τακτική που ακολουθεί ο κ. Δήμαρχος, υπάρχει κίνδυνος να περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της τρόικας για το λιμάνι χωρίς άμεσες και ουσιαστικές αντιδράσεις από την πλευρά της πόλης και των κατοίκων της. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να βρούμε κοινούς τρόπους δράσης και στάσης και να εστιάσουμε σε αυτούς για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για τη πόλη, την πρόσβαση στη θάλασσα. 

Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: