ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Εγκαλούνται από τον ΔΣΑ για ασυμβίβαστο κολλητοί κυβερνητικών στελεχών

Γιάννης Στουρνάρας.


Η σύζυγος του Γ. Βρούτση, η κόρη του ΓΓ ΥΠΟΙΚ και η σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ

Για τον «τρόπο άσκησης» των δικηγορικών καθηκόντων τους «εγκαλούνται» τρείς δικηγορίνες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο. Πρόκειται για τη δικηγόρο Θεοδώρα Βαγενά, σύζυγο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση , την Βαρβάρα Μέργου κόρη του γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚ Γιώργου Μέργου καθώς και την Μάρθα Καβαθά, σύμβουλο του Γιάννη Στουρνάρα.
Και οι τρείς είχαν κληθεί για την Πέμπτη στον ΔΣΑ αλλά προσήλθε μόνο η κ.Καβαθά,  καθώς οι δύο πρώτες επικαλέστηκαν ανυπέρβλητα προβλήματα και θα προσέλθουν στις 12 Νοεμβρίου.

Η σύμβαση 

Η κ. Βαγενά σύζυγος του κ. Βρούτση επικαλέστηκε ανυπέρβλητο κώλυμα και δεν προσήλθε, αλλά με δικαστικό επιμελητή απέστειλε τη σύμβαση έμμισθης εντολής που υπέγραψε το 2004 με την Ε.Ε.Τ.Α.Α (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Ο λόγος που κλήθηκε είναι ότι συνάδελφοί της ισχυρίζονται πώς προσλήφθηκε στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.,  που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο σύζυγός της ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω εταιρίας.
Η δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, γνωστοποίησε επίσης με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει και ο πρόεδρος του ΔΣΑ την κάλεσε εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου. Αφορμή για την κλήση της ήταν οι διαδοχικές προσλήψεις της σε δημόσιους οργανισμούς.

«Ασυμβίβαστο» 

Για εξηγήσεις όμως προσήλθε και παρέμεινε επί 1 ώρα στον ΔΣΑ η δικηγόρος Μάρθα Καβαθά, η οποία είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η δικηγόρος φέρεται να έχει ασυμβίβαστο με την θέση συμβούλου υπουργού που κατέχει καθώς εμφανίζεται να είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και, σύμφωνα με τον ΔΣΑ, έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση. Η δικηγόρος θα καταθέσει υπόμνημα για εξηγήσει τις θέσεις της και για να ληφθεί απόφαση από τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: