ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερος γυρολόγος μετά την ανεξαρτητοποίησή του ο Μίμης Ανδρουλάκης

Για καθήστε να σκεφτώ. Σε ποιο άλλο κόμμα δεν έχω κάνει μεταγραφή;


ΣΥΡΙΖΑ:  Όχι μεταγραφές με “υλικά κατεδαφίσεως” από τα σμπαράλια του πάλαι ποτέ δικομματικού συστήματος
Μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο, όπως είπε ήταν… συνεργαζόμενος ο Μίμης Ανδρουλάκης, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του νωρίτερα με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, φιλοδοξεί να αναλάβει ρόλο πολιορκητικού κριού έναντι των υπαρχόντων αριστερών δυνάμεων και ιδιαίτερα προς του  ΣΥΡΙΖΑ, στου οποίου τον πρόεδρο «παρακολουθεί με συγκίνηση» και αναγνωρίζει το ρόλο καταλύτη των εξελίξεων, καθώς περιστοιχίζεται από αξιόλογα στελέχη, όπως ο Παν. Λαφαζάνης!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης ανέλαβε σήμερα να κόψει το βήχα και το… γλύψιμο του Μίμη Ανδρουλάκη μονολεκτικά, ενημερώνοντάς των από ραδιοφώνου: «Ευχαριστώ δε θα πάρουμε»!

Η επιστολή του Μίμη Ανδρουλάκη

Στην επιστολή του Μίμη Ανδρουλάκη στον Πρόεδρο της Βουλής, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
 Σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από «κοντά» και σε γόνιμη «απόσταση» προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας».

Παπαδημούλης: Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε

«Ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε». Με αυτή την φράση, «έκλεισε» τη συζήτηση περί μετακίνησης του Μίμη Ανδρουλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, επιβεβαιώνοντας όμως τη συζήτηση που έχει ανοίξει για νέες πιθανότατα μεταγραφές στην Κουμουνδούρου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ. Η πόρτα για τον Μ. Ανδρουλάκη πάντως φέρεται να κλείνει…

«Ο κ. Ανδρουλάκης χθες ψήφισε τα μέτρα, σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε από το αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν θα ήθελε να είναι υπουργός της κυβέρνησης που στήριξε χθες, αλλά θα ήθελε να είμαι μέσα στους υποψήφιους για μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Απαντώ, “ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε”», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι.
Παραδεχόμενος πάντως πως «χρειαζόμαστε συμμαχίες» και πως θα υπάρξει «κινητικότητα και ανακατατάξεις και στο πολιτικό φάσμα», έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να επιδιώξουμε μεταγραφές με “υλικά κατεδαφίσεως” από τα σμπαράλια του πάλαι ποτέ δικομματικού συστήματος»…

 Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τους καθεστωτικούς ο Αλ. Τσίπρας διακήρυξε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και η αντικατάστασή της από το μπλοκ εξουσίας που θα αποτελείται από αντιμνημονιακές δυνάμεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ!

 «Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να αυτομετασχηματιστεί σε έναν πόλο αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης με διακριτή πολιτική συμμαχιών - κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει να γίνει ένα κακώς εννοούμενο κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ μιας άλλης εποχής» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Real news ο Μίμης Ανδρουλάκης, προχθές εκτιμώντας πως «πολλά παραμένουν ακόμα ανοιχτά στην τελική τοπογραφία της Αριστεράς». Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών, μάλιστα, κάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο να μην δίνει μάχη οπισθοφυλακής, ενώ προανήγγειλε «μια νέα σύνθεση της Αριστεράς μέσα από τη σημερινή μεγάλη κρίση».

Θετικός Βενιζέλος για Ανδρουλάκη

Θετική είναι η στάση του Ευ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος μπορεί να ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο. Στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν τη στάση του υπεύθυνη και χαιρετίζουν τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για το γεγονός ότι πειθάρχησε στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος. Ενώ, εκφράζουν επίσης τη χαρά τους για την επιλογή του Μ. Ανδρουλάκη να θέλει να παίξει έναν συνθετικό και ανεξάρτητο ρόλο.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, βάζουν ως προϋπόθεση να απευθυνθεί σε όσους κινούνται στην κατεύθυνσης της διασφάλισης του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.
Όπως γίνεται κατανοητό τα βέλη τους στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το σημερινό σμπαραλιασμένο από τις αυτονομήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης επί των θεμάτων αυτών.
Φυσικά δεν έχουν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν και το ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τα στελέχη και μέλη, όπου βρεθούν καταχεριάζουν το ΠΑΣΟΚ και τα λαμόγια του, που το υπερασπίζονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: