ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δημ. Τσουκαλάς, του ΣΥΡΙΖΑ: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό κράτος βρίσκονται στο στόχαστρο

Δημ. Τσουκαλάς, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.


Ηλ. Κικίλιας, του ΟΑΕΔ: Τριακόσιες χιλ. άνεργοι φέτος δεν θα πάρουν επίδομα θέρμανσης
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΣΧΟΥ
Σημαντικά πράγματα είχε να πει σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας. Τριακόσιες  χιλιάδες επιπλέον από τους ανέργους δεν θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης καθ’ ότι κριτήριο για την παροχή του αποτελεί η φορολογική δήλωση του 2011. Που σημαίνει όποιος εν μέσω οικονομικής κρίσης έμεινε άνεργος από τις αρχές του έτους 2012 και αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει περίπου 300 χιλ.  ατόμων, θα πληρώσει το πετρέλαιο θέρμανσης ως να το αγόραζε για κίνηση οχήματος!
Στόχος αυτού του μέτρου είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για να δοθούν στους δανειστές, χωρίς να ενοχληθούν τα μεγάλα βαλάντια που σήμερα φοροαπαλλάσσονται προκλητικά όταν οικογενειάρχης με τρία παιδιά θεωρείται ότι τα παιδιά του αποτελούν τεκμήριο!
Ακόμη, όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ η επιδότηση των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν ανέργους γίνεται επί δύο χρόνια με την υποχρέωση του επιχειρηματία, όταν λήξουν τα δύο χρόνια που πληρώνεται από το κράτος για να προσλάβει άνεργο, να τον διατηρήσει ακόμη τρεις μήνες στην εργασία. Το ημερομίσθιο είναι 24 από 20 ετών και άνω και 20 ευρώ από 20 ετών και κάτω.
Επίσης στις 30 χώρες του ΟΟΣΑ η χώρα μας συγκαταλέγεται για την επιδότηση των ανέργων της στις τρεις τελευταίες. Και φυσικά όλες αυτές οι  επιδοτήσεις προέρχονται από τα χρήματα των ασφαλισμένων που προσφέρουν υπό την μορφή εισφοράς αλληλεγγύης.
Και τούτο ειπώθηκε από τον διοικητή ΟΑΕΔ, για να καταρριφθεί ο μύθος που καλλιεργείται  από την Τρόικα ότι είμαστε η χώρα με την πιο σπάταλη διαχείριση κρατικών κονδυλίων για τους  ανέργους, όταν γίνεται ολοφάνερο ότι την ανεργία την επιδοτούν οι εν ενεργεία εργαζόμενοι!
Παράλληλα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Κ. Λουράντος απεκάλυψε ότι πεντακόσια φαρμακεία στην Αθήνα τα περιμένει η κατάσχεση λόγω χρεών που τους δημιούργησε ο ΕΟΠΠΥ!
Όλα τα παραπάνω έκαναν τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τσουκαλά να καταγγείλει ότι Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικό κράτος βρίσκονται στο στόχαστρο της ανάλγητης πολιτικής της τριμερούς κυβέρνησης.
Αντιθέτως ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στο πάνελ Δημ. Χατζησωκράτης προσπάθησε ατυχώς να δικαιολογήσει τα παραπάνω, ακόμη και όταν ο εκπρόσωπος των Ανεξ. Ελλήνων κ. Μαρκόπουλος του επεσήμανε το ατόπημα, ενώ οι δημοσιογράφοι του τόνιζαν ότι αυτές τις δικαιολογίες δεν τις καταλαβαίνει η κοινωνία που στενάζει από τα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: