ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

"Λάκης Σάντας, ο Ήρως" - Εκδήλωση Μνήμης στον Πύργο, για τον Πατρινό αγωνιστή

Όρθιος στο κέντρο με τη ναυτική στολή, ο Λάκης Σάντας. Εξόριστος στη Μακρόνησο το 1948, κρατούμενος στο "Σύρμα" μαζί Λευκαδίτες φαντάρους. Αρχείο ΕΜΙΑΝ, φωτογραφική συλλογή Ν. Θερμού.


Υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας και το "Πλήρωμα 94"
Εκδήλωση Μνήμης προς τιμήν του Λάκη Σάντα -του Πατρινού που στις 30 προς 31 Μαΐου του 1941 κατέβασε από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο - πραγματοποιείται απόψε στις 8 στο Δημοτικό Θέατρο Πύργου «Απόλλων».
Η βραδιά, υπό τον τίτλο «Λάκης Σάντας: Ο Ήρως», στοχεύει να αναδείξει την προσωπικότητα του τιμώμενου προσώπου. Η εκδήλωση είναι διοργάνωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Πλήρωμα 94», τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας και φιλοξενείται στον Πύργο κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.
 Το «Πλήρωμα 94» αποφάσισε να τιμήσει τον ήρωα Λάκη Σάντα, με μία εκδήλωση μνήμης και τιμής που έγινε στην Πάτρα πριν ένα μήνα.
 Η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, τιμούν το Λάκη Σάντα θεωρώντας πως η τέχνη είναι ένας ουσιαστικός λόγος και πειστικός προκειμένου να ξαναβρεί η ιστορία τους αποδέκτες της στο σήμερα, στην κοινωνία που «καταβάλλεται» όλο και πιο πολύ στα πλαίσια της χειρότερης κρίσης αξιών, θεσμών και δημοκρατίας και κατά συνέπεια της οικονομικής κρίσης που την εξαθλιώνει.
Πάνε 71 χρόνια από την ηρωική πράξη του Λάκη Σάντα και ένας χρόνος από το θάνατό του. Αυτόν τον ήρωα θα θυμηθούμε  στο θέατρο «Απόλλων», στις 4 Νοεμβρίου 2012.
Συνεργάστηκαν πολλοί φορείς και φυσικά πρόσωπα για αυτή την εκδήλωση. Όλοι τους εθελοντικά, προσφέροντας από το χρόνο τους, την τέχνη τους και το μεράκι τους. Ως εκ τούτου η εκδήλωση είναι δωρεάν.
Σε μια εποχή που αναζητά ήρωες, άνθρωποι που θέλησαν να συνεισφέρουν από το πατριωτικό τους φρόνημα, εργάστηκαν από κοινού. Και ελπίζουν το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει  τους θεατές της εκδήλωσης και όσους αυτή η πρωτοβουλία αφορά, δηλαδή όλους τους Έλληνες.

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: