ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Στο δρόμο προς την τελική έξοδο από το κόμμα των «επιλογών με άρωμα διαπλοκής»

Ανδρ. Νεφελούδης.


Παραίτηση Νεφελούδη από τον Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ – «Βρίσκονται στον αέρα 2500 εργαζόμενοι, της Τ.Α. θυσία στην τρόικα»


Άρχισαν τα όργανα στη ΔΗΜΑΡ εδώ και λίγες ημέρες, αλλά δεν σταμάτησαν. Νέο κρούσμα παραίτησης έγινε γνωστό σήμερα, αν και έχει υποβληθεί από την περασμένη Τετάρτη. Κι αυτό για να επιβεβαιωθεί η ρήση Βουδούρη ότι δεν είναι οι μόνοι που ετοιμάζονται να κατέβουν από το τρένο.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Σπ. Λυκούδη, ο Α. Νεφελούδης ζητεί να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως υπευθύνου για την αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ διότι, όπως εξηγεί, δεν μπορεί ως αιρετός και ως εργαζόμενος στην Αυτοδιοίκηση, να εκπροσωπεί το κόμμα «που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τον χώρο, που συναινεί στις αντισυνταγματικές διατάξεις και προωθεί οριζόντια μέτρα για το ανθρώπινο δυναμικό της αυτοδιοίκησης».
Η παραίτηση από την π. Τετάρτη, του υπευθύνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέα Νεφελούδη είναι κίνηση που αναδεικνύει τα εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν τα όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο για την Αυτοδιοίκηση και το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο «δεν περιέχουν καμιά απολύτως μεταρρύθμιση ή διαρθρωτική αλλαγή, ιδιαίτερα μάλιστα σε ένα χώρο που είναι εκ προοιμίου ανοιχτός σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, όλες αυτές οι επιλογές εντάσσονται στο ίδιο μοτίβο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαπνέει όλο το πλαίσιο».
«Τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με έναν εντελώς εισπρακτικό χαρακτήρα (κυρίως με αφαίμαξη θεσμοθετημένων πόρων), γίνονται επιλογές που οδηγούν σε ένα ανεξέλεγκτο μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αρχές και κανόνες, εφαρμόζονται μισθολογικές πολιτικές λιτότητας σε όλα τα επίπεδα (εργαζόμενοι / αιρετοί)» προσθέτει.
Όσον αφορά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Ανδ. Νεφελούδης καταγγέλλει ότι «υπό το πρόσχημα και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο της κινητικότητας, βρίσκονται στον 'αέρα' σήμερα 2500 εργαζόμενοι, ως θυσία στον βωμό της τρόικα».
«Το μέτρο, που δυστυχώς υποστηρίζεται και από την ΔΗΜΑΡ (ενημερωτικό σημείωμα 19/11), καταδεικνύει τον απόλυτο ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που διαπνέει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες» αναφέρει.
Παράλληλα, εξαπολύει πυρά για τις επιλογές του μνημονίου που αφορούν στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, κάνοντας λόγο για «επιλογή με άρωμα διαπλοκής», η οποία «κρίνεται ως έωλη και άκρως αναποτελεσματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: