ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στις οργανώσεις του κόμματος θα κριθεί η πρόθεση Κουβέλη να διαγράψει τους διαφωνούντες Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά

Οι απειλούμενοι με διαγραφή βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς.


Α. Νεφελούδης: Ατυχής μέρα για την ανανεωτική αριστερά, θυμίζει πρακτικές Κολλιγιάννη
Κείμενο της απόφασης της ΔΗΜΑΡ που στηλιτεύει τους διαφωνούντες αναμένεται να αποσταλεί σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος, κίνηση που αντικειμενικά στοχεύει στην απομόνωση των διαφωνούντων βουλευτών αλλά και γενικότερα, στον στιγματισμό της άποψης που διαφωνεί με την ηγεσία κι επικαλείται τις ιδρυτικές αρχές του κόμματος και την προγραμματική συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης.
Με την απόφαση του οργάνου, όπως έγραψε το ISTOLOGIO, οι συγκεκριμένοι βουλευτές αποδοκιμάστηκαν από το κόμμα, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν ήταν ομόφωνη. Τα μέλη της Ε.Ε., Αν. Νεφελούδης, Β. Ζορκάδης και Χρ. Σταυρόπουλος (ο τελευταίος προέρχεται από την οργάνωση Πάτρας) διαφώνησαν με την απόφαση αυτή και σύντομα αναμένεται να προβούν σε κινήσεις δημοσιοποίησης της διαφωνίας τους.

Ανδρ. Νεφελούδης.

Α. Νεφελούδης: Ατυχής ημέρα



Το μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδ. Νεφελούδης, μιλώντας στην εφημερίδα "Αυγή" μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τόνισε πως «το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα είναι πρωτοφανές» και είπε χαρακτηριστικά πως «ο τρόπος που πολιτεύεται η ηγεσία της ΔΗΜ.ΑΡ. θυμίζει πρακτικές Κολλιγιάννη», ενώ έκανε λόγο για μια «ατυχή μέρα για την ανανεωτική αριστερά».

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρεται ονομαστικά στους Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, κάνοντας μεν λόγο για σεβασμό της της προσωπικής συνείδησης του κάθε βουλευτή, αλλά ζητά από «κάθε βουλευτή τον σεβασμό στη συλλογική συνείδηση του κόμματος, που διαμορφώνεται μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες». Και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι οι δύο βουλευτές με τη συνολικότερη στάση τους έναντι των αποφάσεων του κόμματος σε μείζονα θέματα, δεν υπηρετούν τη συλλογικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ο Φώτης Κουβέλης είχε επισημάνει στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Υπερασπίζομαι τις συλλογικές διαδικασίες, σέβομαι τις απόψεις και το δικαίωμα της μειοψηφίας να τις εκφράζει, αλλά πολιτικά αποδοκιμάζω συμπεριφορές που περιφρονούν το κόμμα, που δεν υπηρετούν ούτε τις συλλογικές αποφάσεις, ούτε το δικαιώματα στη μειοψηφία και εξ αντικειμένου προσβάλλουν το κόμμα. Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι σκληρές αντιπαραθέσεις, ενώ το κλίμα της συνεδρίασης επιβαρύνθηκε κι από οξείς χαρακτηρισμούς μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, όταν έγινε αντιληπτή η πρόθεση Κουβέλη να διαγράψει τους διαφωνούντες βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά .
Το κλίμα διαμορφώθηκε έπειτα από δηλώσεις και δημοσιεύματα, σε ένα των οποίων ο Οδ. Βουδούρης (στην «Εφημερίδα των Συντακτών»)  ζητά μεταξύ άλλων τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου διότι εξελίσσεται επιχείρηση ταύτισης της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Αντ. Σαμαρά.
Οι δύο βουλευτές που ψήφισαν “όχι” αντέδρασαν έντονα μιλώντας για υποχώρηση του κόμματος από τη γραμμή που είχε χαράξει. Θεωρούν υπεύθυνο τον Ν. Μπίστη, που τον αποκαλούν γυρολόγο της πολιτικής, ενώ ο κατηγορούμενος με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ.gr  είπε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές ακολουθούν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο γυρολόγος του πολιτικού συστήματος δε μπορεί να εγκαλεί τα ιδρυτικά μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ.”, ήταν η ο χαρακτηρισμός από τον Α. Νεφελούδη.
Πάντως, μετά από το κακό κλίμα που διαμορφώνεται εις βάρος του, επειδή δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία, ο Γ. Πανούσης, φέρεται να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για αποχώρηση, είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν του το ζητήσει ο Φ. Κουβέλης. Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Μαργαρίτης είχε δηλώσει ότι ήταν ένας καλός τρόπος του Γ. Πανούση, για να μην ψηφίσει ναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: