ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή του Γιάννη Λύχρου για τις προετοιμαζόμενες απολύσεις στους ΟΤΑ

Από την συνδιάσκεψη  ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος


Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι για των δόντια των πιράνχας της κερδοσκοπίας
«Η Συνδιάσκεψη της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος με θέμα "απολύσεις εργαζομένων", πραγματοποιείται μπροστά σε ιστορικές συγκυρίες για τον Ελληνικό Λαό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αν περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου 3 η αυτοδιοίκηση όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα δεν θα υπάρχει. Όλες οι λειτουργίες που σήμερα θεωρούμε αυτονόητες, θα έχουν καταργηθεί ή θα παρέχονται επί πληρωμή από κερδοσκοπικούς φορείς. Αν τα μέτρα περάσουν οι εκλεγμένοι από το Λαό τοπικοί Άρχοντες, θα μετατραπούν σε φοροεισπράκτορες της κεντρικής εξουσίας και σε υπαλλήλους κερδοσκοπικών συμφερόντων.
Οι απολύσεις των Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με όλες τις παρανομίες και ανυπόστατες δικαιολογίες, αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Στόχος είναι συνολικά ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι και αλλιώς με τις περικοπές της χρηματοδότησης καθιστούν απαγορευτική την εκπλήρωση των τόσο των παλαιών όσο και των νέων λειτουργιών και αρμοδιοτήτων που έφερε ο Καλλικράτης χωρίς τις ανάλογες μεταφορές πόρων.
Το ζήτημα δεν είναι νομικό, ούτε οικονομικό, το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Απαιτείται Παλλαϊκό Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των μέτρων αυτών και αυτών που έχουν αποφασίσει να τα επιβάλουν. Οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες έχουν την τιμή και το καθήκον να μπουν επικεφαλής αυτού του Λαϊκού Μετώπου για την διάσωση αυτού του πυλώνα της δημοκρατίας που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Είναι η ώρα οι αιρετοί όλων των βαθμίδων, μαζί με τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά και να οδηγήσουν ολόκληρη την κοινωνία σε δυναμικούς, αποφασιστικούς και ειρηνικούς αγώνες, απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Να υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Αυτές τις στιγμές ο αγώνας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αγώνας όλων μας.
Καμιά απόλυση δεν είναι ανεχτή. Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι για των δόντια των πιράνχας της κερδοσκοπίας. 
  
Γιάννης Λύχρος
Περιφερειακός Σύμβουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: