ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

«Δεν είναι προτεραιότητα για το κίνημα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια»

Φωτογραφία Αρχείου.


Ανακοίνωση της «Ενωτικής Αριστερής Κίνησης για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας»
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που απεστάλη στις κατά τόπους υπηρεσίες, η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια επισπεύθηκε για τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, εξαιτίας της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.  Κι ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή μέτρα που θα κατεδαφίσουν δικαιώματα χρόνων, οι κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜ ζήτησαν την διεξαγωγή των εκλογών για τα Υ.Σ. να γίνουν  μεθαύριο Δευτέρα, δηλαδή νωρίτερα από την ψήφιση των μέτρων, με συνέπεια όλο το ενδιαφέρον των εργαζομένων εκπαιδευτικών του Δημοσίου να στραφεί προς τα Υ.Σ. και όχι προς τις κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα μέτρα.
Τον παραπάνω κίνδυνο διαβλέπει η «Ενωτική Αριστερή Κίνηση για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας» και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους δασκάλους «να μαυρίσουν τις μνημονιακές πολιτικές τη Δευτέρα και Τρίτη και Τετάρτη να πλημμυρίσουν τους δρόμους μαζί με το λαό».
Ειδικότερα αναφέρει:

 «Δεν είναι προτεραιότητα για το κίνημα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ούτε η αγωνία των συνδικαλιστών των μνημονιακών παρατάξεων (φανερών και καλυμμένων) για το πόσο θα καταποντιστούν και πόσες θέσεις στα Υ.Σ. θα χάσουν ή θα κερδίσουν. Η πρώτη προτεραιότητα της περιόδου είναι να εμποδίσουμε να περάσει το τρίτο μνημόνιο που ζητάει εργαζόμενους με αμοιβές των 300-400 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, με ξεπουλημένο όλο το δημόσιο πλούτο.

Σε αυτή την τραγική για τη χώρα μας περίοδο τα «φίλια βέλη» είναι τα χειρότερα. Αντί να ζητάμε ένα σύλλογο συγκροτημένο όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, κάποιοι βγάζουν ανακοινώσεις για παπαγαλάκια, εργατοπατέρες και συμμετοχή στο διάλογο για την αξιολόγηση. Κάποιοι άλλοι, με περίσσεια υποκρισία, για επιστροφή των συνδρομών των συναδέλφων.
Κύριοι, ευτυχώς οι συνάδελφοι έχουν μνήμη και κρίση. Ποιοι θέλουν στην πράξη σύλλογο συγκροτημένο φαίνεται στους δρόμους κι όχι στις ξεχωριστές – περιφρουρημένες πορείες. Ποιοι νοιάστηκαν για τα οικονομικά των συναδέλφων και τα προνόμια της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας φάνηκε με την ψήφο των αντιπροσώπων των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο συνέδριο της ΔΟΕ το καλοκαίρι.
Ήρθε η ώρα η οργή των εκπαιδευτικών να μετασχηματιστεί σε πολιτική θέση. Τη Δευτέρα μαυρίζουμε στις κάλπες τους εκπροσώπους των  φανερών και κρυμμένων μνημονιακών δυνάμεων. Τρίτη και Τετάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Τι φοβήθηκαν άραγε οι τρεις παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ) στο ΔΣ της ΔΟΕ και ζήτησαν νωρίτερα τη διεξαγωγή των εκλογών από την ψήφιση των μέτρων; Ό,τι και να γίνει η αντίδραση του κόσμου θα τους ξεπεράσει. Όσοι τώρα δεν κινηθούν στην κατεύθυνση του γενικού ξεσηκωμού, δεν στρατευθούν και δεν εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς, θα είναι συνυπεύθυνοι του κυβερνητικού ραγιαδισμού, που εξαθλιώνει εργαζόμενους και νεολαία, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση-υγεία και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
Οι αγώνες, συνάδελφοι, δε γίνονται με ανάθεση. Όλοι στους δρόμους. Να ρίξουμε κυβέρνηση και τρόικα. Για να μην περάσουν τα μέτρα συγκυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: