ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Βγήκαν μαχαίρια στο Κογκρέσο μετά την επανεκλογή

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανεξελέγη χάρις στις ψήφους των ισπανόφωνων και οφείλει να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας, δήλωσε ο Έβο Μοράλες.


 Έβο Μοράλες: Σταματήστε το εμπάργκο κατά της Κούβας
Τέλος φόρμας
Τα ανοιχτά ζητήματα που αφορούν τις φοροαπαλλαγές προς τους πλούσιους που λήγουν στο τέλος της χρονιάς και ο πονοκέφαλος της αντικατάστασης της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον που έχει αποφασίσει να παραιτηθεί, δεν άφησαν περιθώριο ανάπαυλας στον Μπάρακ Ομπάμα μετά την εκλογική μάχη.
Οι φοροαπαλλαγές που θέσπισε η κυβέρνηση Μπους λήγουν στο τέλος του έτους και οι Ρεπουμπλικάνοι ασκούν πιέσεις για να επιτευχθεί συμφωνία στο Κογκρέσο ώστε να μην υπάρξει “αυτόματη” αύξηση της φορολογίας. Από την πλευρά του ο Ομπάμα κάλεσε τους ηγέτες και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο “να δεσμευτούν ότι θα εργαστούν από κοινού για τον περιορισμό του ελλείμματος και τη μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη και τις μικρές επιχειρήσεις”.
"Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εξεύρεση διακομματικών λύσεων σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος κατά τρόπο ισορροπημένο, τη μείωση των φόρων για τις οικογένειες της μεσαίας τάξης και τις μικρές επιχειρήσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας" ανέφερε σε μήνυμά του αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Υπογραμμίζοντας πως “ο αμερικανικός λαός έστειλε στις εκλογές της Τρίτης ένα ξεκάθαρο μήνυμα” ο Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε τους ηγέτες των δύο κομμάτων να βάλουν στην άκρη την πολιτική αντιπαράθεση και να εργαστούν με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού και την αμερικανική οικονομία".
Ο Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπένερ και την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι, τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ και τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων στο ίδιο Σώμα, Μιτς Μακόνελ.
Ο Τομ Μπένερ κάλεσε το Λευκό Οίκο να βρει μία “βραχυπρόθεσμη λύση” ώστε να αποφύγει το “σκόπελο” των φορολογικών αυξήσεων στο τέλος του έτους και στη συνέχεια να εργαστεί για την κατάρτιση ενός ουσιαστικού σχεδίου μείωσης των δημόσιων δαπανών το 2013.
Στο μεταξύ, τα ονόματα του πρώην Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία Τζον Κέρι, της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις και του συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας Τομ Ντόνιλον ακούγονται στα σενάρια για τους πιθανούς διαδόχους της Χίλαρι Κλίντον η οποία έχει γνωστοποιήσει την απόφασή της να παραιτηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την ορκωμοσία του Ομπάμα στις 20 Ιανουαρίου.

Μοράλες: Σταματήστε το εμπάργκο κατά της Κούβας

Να άρει το παράνομο και άδικο 50χρονο εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας, κάλεσε χθες τον Μπάρακ Ομπάμα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ως αντάλλαγμα της σημαντικής συνεισφοράς των ισπανόφωνων Αμερικανών ψηφοφόρων στην επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανεξελέγη χάρις στις ψήφους των ισπανόφωνων και οφείλει να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας, δήλωσε ο Έβο Μοράλες. «Κέρδισε τις εκλογές με τις ψήφους των ισπανόφωνων, με την ψήφο των Λατίνων μεταναστών. Πώς σκοπεύει να ξεπληρώσει τους Λατίνους μετανάστες;» αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός ηγέτης σε ομιλία του στην Τουπίσα, στη νότια επαρχία Ποτόσι της Βολιβίας.
«Εάν ο Ομπάμα θέλει να ξεπληρώσει αυτό το χρέος, θα του έλεγα τουλάχιστον να άρει το εμπάργκο κατά της Κούβας. Είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει» πρόσθεσε ο Μοράλες τονίζοντας πως πέρασε τη νύκτα παρακολουθώντας τις αμερικανικές εκλογές στην τηλεόραση.
Ο πρώτος αυτόχθονας Ινδιάνος πρόεδρος της Βολιβίας εξέφρασε τη λύπη του που «δεν είναι ο αμερικανικός λαός εκείνος που αποφασίζει ποιος θα γίνει πρόεδρος, αφού οι αμερικανικές προεκλογικές εκστρατείες χρηματοδοτούνται από τους τραπεζίτες και τους εμπόρους όπλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: