ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ανιστόρητα τα όσα φασιστικά υποστηρίζει η ΧΑ για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Ένα λουλούδι από τη νέα γενιά στη μνήμη των αθάνατων ηρώων του αντιδικτατορικού αγώνα!


Καταδικάζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, τα Κόμματα και η αντιπρύτανης
Τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο καταδίκασε την Πέμπτη η Κυπριακή Βουλή ενόψει και της επετείου το Σάββατο.
«Είναι ανυπόφορα προκλητικό την ώρα που ο Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή να διατυπώνει τον ανιστόρητο, απεχθή και ανατριχιαστικό ισχυρισμό ότι το Πολυτεχνείο είναι παραμύθι και ότι η γενιά του ευθύνεται για τη σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Βουλή απέτισε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, που αψήφησαν τη χούντα των συνταγματαρχών και ξεσηκώθηκαν για την ανατροπή της.
Επίσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 29 ετών από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η Βουλή καταδίκασε για μια ακόμη φορά την ανακήρυξη του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ως πράξη παράνομη, προκλητική, αποσχιστική και συγκρουόμενη ευθέως με τη διεθνή νομιμότητα.
«Το Πολυτεχνείο έχει τους νεκρούς του και δεν το διαπραγματευόμαστε. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν θα την ξαναγράψει κανείς». Αυτό δήλωσε η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Τόνια Μωροπούλου, απαντώντας, χωρίς να την κατονομάσει, στην Χρυσή Αυγή που αμφισβήτησε τις προηγούμενες ημέρες την ύπαρξη νεκρών στην διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.
Σε συνέντευξη που εδόθη σήμερα ανακοινώθηκε συναυλία που θα γίνει αύριο στο κεντρικό κτίριο του ΕΜΠ με τιμώμενον τον Μ. Θεοδωράκη.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Νίκος Τριανταφύλλου, μίλησε για τον αντιδικτατορικό αγώνα και είπε ότι σχηματισμοί όπως η Χρυσή Αυγή, «δεν είναι συνομιλητές μας».
Παράλληλα σημείωσε: «Δεν φταίει το Πολυτεχνείο» «αν κάποιοι εξαργύρωσαν την συμμετοχή τους στην εξέγερση να ψάξουν να τους βρουν».
Ανακοίνωση έβγαλε το ΚΚΕ που σημειώνει:
«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ» υπογράμμισε «για τις συκοφαντίες της "Χρυσής Αυγής" για το Πολυτεχνείο 1973. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει».
Για «καπήλευση της μνήμης του Πολυτεχνείου από όσους πιστεύουν κάθε φορά ότι μπορούν, είτε να αποφασίζουν ποιος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον εορτασμό της επετείου, είτε να κλειδαμπαρώνουν σύμβολά της σε κομματικά γραφεία» μίλησε η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: