ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ απομακρύνεται από την αριστερά και το ΚΚΕ επιμένει ανθενωτικά!

Χωρίς Λόγια.



Σχόλια κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση των δύο κομμάτων


Κύκλοι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση που κράτησαν στη Βουλή ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ επισημαίνουν τα παρακάτω:



Οι επιλογές της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ την απομακρύνουν με γοργούς ρυθμούς από την πολιτική και τις αξίες της αριστεράς. Η υπερψήφιση από τη ΔΗΜΑΡ του προϋπολογισμού, με τα απάνθρωπα μέτρα των 11δις ευρώ για το 2013, ακυρώνει τα προσχήματα που προσπάθησε να κρατήσει η ηγεσία της με την επιλογή του «παρών» στο πολυνομοσχέδιο του μεσοπρόθεσμου. Γι’ αυτό και κατά τις συζητήσεις στη βουλή δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ  στο ντελίριο του ακραίου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού κυρίως από Σαμαρά και Στουρνάρα.
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά τόσο όσον αφορά τη στρατηγική του «μερκελισμού» όσο και την εφαρμογή του τρίτου μνημόνιο που είναι ακόμα πιο απάνθρωπο από τα προηγούμενα καθώς επιβάλλεται σε μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία και οικονομία και βεβαίως περιλαμβάνει και τα εργασιακά. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με την αριστερά ούτε και με το μετεκλογική προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησης.
Η μόνη έγνοια της ηγεσία της ΔΗΜΑΡ είναι οι πολιτικές διεργασίες σε ένα τμήμα του μνημονιακού μπλόκ. Αυτό όμως την φέρνει σε πλήρη διάσταση ακόμη και με δικά της στελέχη, ακόμη και με τον κόσμο που την παρακολουθεί. Πρόκειται για σοβαρή ιδεολογικοπολιτική κρίση που το πιθανότερο είναι ότι θα έχει κι επόμενα στάδια.

Η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει ανθενωτικά

Παρόλο που στο κίνημα προωθούνται ενωτικές πρακτικές, η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει μια ανθενωτική στρατηγική που εκ των πραγμάτων διευκολύνει τη συνέχιση της μνημονιακής βαρβαρότητας. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν δίστασε να στηρίξει τις οικονομικο-πολιτικές αναλύσεις της στα κουραφέξαλα της ηγεσίας της ΝΔ για το «λόμπι της δραχμής» και να τηρήσει ίσες αποστάσεις από την συγκυβέρνηση και την αντιπολίτευση, για να λάβει κατόπιν συγχαρητήρια για τις αναλύσεις αυτές από τους πρωτεργάτες της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Ο νεοναζισμός είναι η άλλη όψη της απανθρωπιάς του μνημονίου

Εκείνοι που καταφεύγουν στην θεωρία των άκρων για να στηρίξουν το μνημόνιο, δεν υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως ίσως νομίζουν, αλλά νομιμοποιούν πολιτικά τον νεοναζισμό. Φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει αυτό. Ίσως κάποιοι να το επιδιώκουν κι όλας.

Και καταλήγουν: Ο νεοναζισμός είναι η άλλη όψη της απανθρωπιάς του μνημονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: