ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Με συμβιβαστική πρόταση να κλείσει για δύο μέρες η Περιφέρεια η απόφαση του Συμβουλίου

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας.


Αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη ο Απ. Κατσιφάρας – Ο αγώνας μόλις αρχίζει λέει ο Γ. Λύχρος του ΣΥΡΙΖΑ – Έξι απώλειες μετρά το ΠΑΣΟΚ
Την συμβιβαστική απόφαση να κλείσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δύο ημέρες, σήμερα Παρασκευή και την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων και τα νέα μέτρα που κυριολεκτικά στραγγαλίζουν την αυτοδιοίκηση, έλαβε χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίασή του. Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνει την νομική υποστήριξη και κάλυψη των εργαζομένων που γίνονται αποδέκτες της ανάλγητης απόφασης για απόλυσή τους.
Προς τούτο ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Προσφυγή ατελέσφορη καθώς χρειάζονται τουλάχιστον επτά χρόνια αναμονής μέχρι να βγει η απόφαση.
Το έτερο ψήφισμα που δεν ετέθη σε ψηφοφορία και προήλθε από την αντιπολίτευση πρότεινε να αρνηθεί ο Περιφερειάρχης κάθε ενέργεια προκειμένου να μην δώσει στοιχεία η Περιφέρεια για τους εργαζομένους αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Και με αυτό τον τρόπο να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.
Μία ακόμη πρόταση ήταν το κλείσιμο επ’ αορίστω για να μην δοθούν στοιχεία. Δεν έγιναν δεκτά από την πλειοψηφία, η οποία όμως βγήκε λαβωμένη με έξι απώλειες και τουναντίον ο Περιφερειάρχης διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση προκειμένου στη συνέχεια να ανακοινώσει την δήλωση του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη, ο οποίος είπε ότι η απόλυση των εργαζομένων είναι απόφαση ειλημμένη.
Το κλίμα δεν εκτονώθηκε ούτε και με αυτή την ντρίπλα και ελήφθη η απόφαση που εμπεριέχει στοιχεία και από την πρόταση της αντιπολίτευσης   
Παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού
 «Κύριος στόχος είναι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τις θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι καταλύονται θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ανοίγει «κερκόπορτα» με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η απόφαση για απολύσεις αποδυναμώνει διοικητικά τους φορείς που θα χάσουν προσωπικό και ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή διαδικασία αξιολόγησης, πραγματικής καταγραφής των κενών και εφαρμογής κάποιων στοιχειωδών κριτηρίων.

Ο Γιάνης Λύχρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του σήμερα, ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Γιάννης Λύχρος, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει:

«Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ζωντανή παρουσία και τις παρεμβάσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, που καταδικάζει τα νέα μέτρα και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτά έχουν, για την λειτουργία και ύπαρξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και τις απολύσεις των εργαζομένων που τα μέτρα αυτά συνεπάγονται. Επίσης, αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο για δύο μέρες (Παρασκευή και Δευτέρα) σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν, διαφώνησαν με τον συμβολικό χαρακτήρα του κλεισίματος της Περιφέρειας και ζήτησαν δεσμευτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες δεν θα δώσουν στοιχεία και με κανένα τρόπο δεν θα διευκολύνουν τις απολύσεις, αναλαμβάνοντας ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο τις όποιες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, για να υποστηριχτούν οι αποφάσεις αυτές, να κλείσει η Περιφέρεια μέχρι να ανακληθούν τα μέτρα.
Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία αναγκάστηκε να πάρει την παραπάνω απόφαση με μεγάλες απώλειες, οι οποίες αποδεικνύουν την μη αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και την αναντιστοιχία τους με τις προεκλογικές και προγραμματικές διακηρύξεις της κυβερνητικής τρόικας.
Η Αντίσταση Πολιτών θεωρεί ότι ο αγώνας μόλις αρχίζει. Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, την αιχμή του δόρατος αποτελούν οι απειλούμενοι με αυθαίρετες απολύσεις εργαζόμενοι. Σήμερα είναι οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Αύριο είναι η δική μας σειρά. Μέχρι την ολοσχερή απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ολοφάνερο στόχο να χάσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της. Να μετατραπεί σε πεδίο κερδοσκοπικής δράσης ιδιωτικών συμφερόντων   και να πληγεί καίρια αυτός ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Αυτές τις στιγμές, ο δικός τους αγώνας είναι αγώνας όλων μας».

Σημειώνεται ότι: Οι έξι που δεν ψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας ήσαν οι Θανάσης Πετρόπουλος, Στάθης Σταθακόπουλος, Νίκη Κοκκαλιάρη, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν και Γ. Τσόγκας.
Για τον Απ. Κατσιφάρα, όπως διευκρινίζουν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ, δεν τίθεται ζήτημα για τους έξι που ψήφισαν άλλη πρόταση από αυτή της πλειοψηφίας.
Πάντως, η αποστασιοποίηση των έξι προκάλεσε πολλές συζητήσεις χθες βράδυ καθώς ήταν η πρώτη φορά που σε τέτοια κλίμακα υπήρξε αποσκίρτηση περιφερειακών συμβούλων από την πρόταση της πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: