ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η πόλη πρέπει να αντιδράσει και θα αντιδράσει

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον αποκλεισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων. Οι εργαζόμενοι του Δήμου αντιδρούν στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στου Φλόκα Αχαΐας.


Του ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΙΑ
Αντιδημάρχου Παιδείας Πατρέων
Πραγματικά ζούμε απίστευτες μέρες. Σ´ αυτή  την πόλη το αυτονόητο έχει πάψει να θεωρείται δεδομένο. Το δεδομένο και αποδεκτό διαφέρει κατά περίπτωση και κατά το δοκούν.
Σαν να μην έχει εκφραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων.
Σαν να μην έχει εκφραστεί η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων ενάντια στην απαράδεκτη παρεμπόδιση των συνεδριάσεων, όταν επιτέλους η μικρή μερίδα των εργαζομένων που παρεμπόδιζε για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο των Συμβούλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Σαν να μην έχουν συμβεί όλα αυτά και η πόλη εξακολουθεί να ζει το δικό της δράμα σε ένα κακόγουστο αστείο που επαναλαμβάνεται και που πολλοί εξακολουθούν να γελάνε μ’ αυτό, χωρίς όμως  να καταλαβαίνουν ότι στην ουσία στρέφονται ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό.
            Οποιοσδήποτε πολίτης αγαπά και ενδιαφέρεται για αυτή την πόλη, έχει υποχρέωση να εμποδίσει τον κατήφορο και σε καμία περίπτωση να μη τον χρησιμοποιεί για ιδιοτελείς σκοπούς. Αν αυτή είναι υποχρέωση του απλού πολίτη, τότε είναι πολύ εύκολο να αναλογιστεί κανείς ποια είναι υποχρέωση των εκλεγμένων.
Σήμερα η Δημοκρατία δοκιμάζεται.
            Η πόλη αφήνεται στην κηδεμονία μιας μικρής μειοψηφίας η οποία πίσω από το μανδύα του αγωνιστή και του προοδευτικού και χρησιμοποιώντας ανυποψίαστους συναδέλφους της παραπληροφορεί, επικαλούμενη τη δυσμενή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, συνδέει εντέχνως καταστάσεις και πρόσωπα, προχωρά σε καταλήψεις, διαμαρτυρίες, πορείες και αποκλεισμούς.
            Η πόλη παραδίδεται σε τάγματα μεταφερόμενων διαμαρτυρημένων συνδικαλιστών, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη δύσκολη και βρώμικη δουλειά. Αυτοί είναι που θα βγουν μπροστά και θα καλύψουν τους υπόλοιπους προκειμένου να βρίσουν, να προκαλέσουν, να προπηλακίσουν και να δημιουργήσουν φασαρίες και αναταραχή. Η μόνη διέξοδος από το αδιέξοδο που έχουν εγκλωβιστεί είναι η δημιουργία επεισοδίων και η εμπλοκή τους σε συμπλοκές. Ονειρεύονται τα ΜΑΤ που με πρόσκληση της δημοτικής αρχής θα επιβάλουν την τάξη, ώστε να μεταμορφωθούν από θύτες σε θύματα και να κερδίσουν  τη συμπάθεια της κοινής γνώμης, τη ματαίωση της κατασκευής του εργοστασίου και τέλος την κατακραυγή της Δημοτικής Αρχής.
            Οι πολίτες όμως αυτής της πόλης δεν πρέπει και δε θα αφήσουν να ευοδωθούν τα σχέδια τους. Η πόλη πρέπει να αντιδράσει και θα αντιδράσει. Θα αντιδράσει και θα υψώσει  τη φωνή και τη θέληση της εκεί που η Δημοκρατία εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει ορίσει. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί  θα πάρουν την απάντησή τους αργά ή γρήγορα, όλοι αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας θα μπορέσουν να ποδηγετήσουν μια ολόκληρη πόλη και να την οδηγήσουν στην παρακμή και την απαξίωση.
            Όσο πιο γρήγορα λοιπόν, όλοι εμείς που έχουμε τη δύναμη να βγάλουμε την πόλη μας από το αδιέξοδο, κάνουμε το καθήκον μας, αυτό ακριβώς που οι συμπολίτες μας μάς ανέθεσαν, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι στο πεζοδρόμιο όπως κάποιοι ονειρεύονται, τόσο το καλύτερο για μας και την ίδια μας την πόλη.

Πάτρα, 3 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: