ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για τις απολύσεις ζητά ο Χρ. Πατούχας

Ο επικεφαλής της ''Ανυπότακτης Πολιτείας Χρ. Πατούχας


«Οι Δήμοι μετατρέπονται πλέον, σε όργανα επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιθυμούν οι ξένοι επιτηρητές» αναφέρει
Ο ΧΡ. ΠΑΤΟΥΧΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» με επιστολή του προς τον προέδρο του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων και με αφορμή τις απολύσεις εργαζομένων που μεθοδεύει η Κυβέρνηση από τους δήμους, ζητά να   συνέλθει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να χαράξει γραμμή κατά των απολύσεων με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς οι Δήμοι μετατρέπονται πλέον, σε όργανα επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιθυμούν οι ξένοι επιτηρητές.

Στην επιστολή του αναφέρονται τα παρακάτω: 

«Κύριε Πρόεδρε,
  Γνωρίζετε, ότι με την ψήφιση από το Κοινοβούλιο των πρόσφατων μέτρων του λεγόμενου μνημονίου 3, καθώς και με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, με τον οποίο θα εφαρμοσθούν τα μέτρα αυτά, εκτός από τις ολέθριες συνέπειες για το σύνολο του Ελληνικού λαού, προκύπτει κίνδυνος άμεσων απολύσεων για εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων. Φυσικά, ο κίνδυνος αφορά και άλλους Δήμους και οργανισμούς του Δημόσιου τομέα. Ήδη, από δημοσιεύματα γνωρίζουμε την πρόθεση απόλυσης εργαζομένων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
   Κύριε Πρόεδρε, δεν έχουμε πρόθεση στο σημείωμα αυτό να επιχειρηματολογήσουμε εναντίον των μέτρων αυτών, θα το κάνουμε όταν το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, γνωρίζετε άλλωστε τις καθολικές αντιδράσεις της κοινωνίας πριν και κατά την ψήφιση των μέτρων. Είναι όμως γνωστό από πρόσφατα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, η εκτίναξη του δείκτη της επίσημης ανεργίας πάνω από το 25%, όσο γνωστή είναι επίσης η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας. Με δεκάδες χιλιάδες ανέργους, με  μικρομάγαζα που κλείνουν κάθε μήνα, με την νεολαία της πόλης μας να ζει τα τραγικά αδιέξοδα, με τους υποσιτιζόμενους να αυξάνονται δραματικά μέρα με την ημέρα.
   Γνωρίζετε ακόμα κύριε Πρόεδρε, ότι με τα νέα μέτρα οι Δήμοι της χώρας μας αφανίζονται. Γινονται  χρεοκοπημένοι οργανισμοί. Η κατάσταση του Δήμου όταν τον παραλάβατε, θα φαντάζει παράδεισος! Η Τρόικα και η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά θέλουν τους Δήμους πρωταγωνιστές της μνημονιακής πολιτικής. Μηχανισμούς λιτότητας, απολύσεων, φορομπηξίας, εκποίησης δημόσιας περιουσίας, τοπικών αντιλαϊκών μέτρων.
   Δυστυχώς, τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύουν την μέγιστη αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής. Κατά κύριο λόγο, συνολικά στηρίζουν αυτή την πολιτική. Αποδέχτηκαν, εδώ και χρόνια, ρόλο υποτελούς της Κεντρικής εξουσίας, υιοθέτησαν και εφάρμοσαν όλες τις «μεταρρυθμίσεις», που σταδιακά αλλοίωναν όλα τα χαρακτηριστικά της Αυτοδιοίκησης ως θεσμού που θα μπορούσε υπό κάποιες προϋποθέσεις να υποστηρίζει την λύση λαϊκών προβλημάτων.
   Υπό τις παρούσες συνθήκες της πιο βίαιης προσαρμογής, οι Δήμοι μετατρέπονται πλέον, σε όργανα επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής που επιθυμούν οι ξένοι επιτηρητές, η Τρόικα και η, πλήρως υποταγμένη σε αυτούς, Κυβέρνηση που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας και του λαού, σε συνθήκες της απόλυτης καταστροφής. Θέλουν να χρεοκοπήσουν τους Δήμους, να τους θέσουν υπό επιτροπεία, να τους κάνουν υποχείρια της μνημονιακής πολιτικής, να τους αφαιρέσουν όποια δραστηριότητα ορέγεται το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Κατά τούτο, όλες οι ανησυχίες των εργαζομένων, βρίσκουν άμεση εφαρμογή.
   Κύριε Πρόεδρε, στις συνθήκες αυτές, η ηγεσία του Δήμου, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, επωμίζονται τεράστιες ευθύνες. Θα ανταποκριθούν; Μπορούν; Το θέλουν; Θα είναι με τον λαό; Θα συμμετέχουν στους αγώνες του; Προφανώς, η νίκη του λαού προϋποθέτει την πλήρη ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Την ανατροπή της Κυβέρνησης, των μνημονίων της, της ξένης επιτήρησης και της Τρόικας. Στους Δήμους ιδιαίτερα, τα αιρετά όργανα, μαζί με τους εργαζόμενους στους Δήμους, μαζί με τους δημότες, πρέπει να ανατρέψουν την πολιτική που τους διαλύει. Να προστατέψουν την δουλειά, την περιουσία, το δημοτικό και κοινωνικό έργο τους.
   Κύριε Πρόεδρε, περιμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας. Να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει συνολικά την κατάσταση, να αποφασίσει μία συνολική αγωνιστική πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: