ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η πορεία για την παραλαβή των δόσεων του δανείου δεν θα είναι ανέφελος

Φωτογραφία Αρχείου.

 Στάση αναμονής τηρεί το ΔΝΤ, ενώ θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα περιμένει την υλοποίηση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα. Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι η πορεία για την παραλαβή των δόσεων του δανείου δεν θα είναι ανέφελος. Συγκεκριμένα:
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν εξετάζεται «σχέδιο Β» σε περίπτωση που δεν επιτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Ο κ. Ράις επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει η Κριστίν Λαγκάρντ μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία είναι «σημαντική και συγκεκριμένη» και ότι στο σύνολό τους αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμη κατεύθυνση.
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι, σύμφωνα με τη συμφωνία, το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μέσω σημαντικών μέτρων -εκ των προτέρων- κατά 20% του ΑΕΠ. Επίσης, σημείωσε ότι το ΔΝΤ χαιρετίζει τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να επαναφέρουν το ελληνικό χρέος ουσιαστικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, κάτι που εξαρτάται από την «πλήρη εφαρμογή» του προγράμματος από την Ελλάδα, όπως σημείωσε. Επίσης, αναφέρθηκε στις «σημαντικές προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ καλωσόριζε την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών για να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, προσβλέποντας στην εφαρμογή της.
Ο κ. Ράις δεν θέλησε να αναφερθεί σε ημερομηνίες που θα συνέλθει το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου για να συζητήσει το ελληνικό πρόγραμμα. «Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία (επαναγοράς ομολόγων) και μετά να εξετάσουμε το ζήτημα», όπως είπε, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια, η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, θα είναι σε θέση να ενημερώσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την πρώτη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι κ. Λαγκάρντ δεν θα παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: