ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αποτυχημένη απόπειρα του υπουργού Στουρνάρα να καταργήσει το αυτοδιοίκητο της Βουλής


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τελικά απέσυρε την τροποποίηση για τους υπαλλήλους οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για απόσυρση της τροπολογίας, οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν την απεργία τους και σε νεότερη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν».
«Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας», αναφέρουν και ζητούν την «οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής».
Το θρίλερ με την απεργία των υπαλλήλων της Βουλής φάνηκε να είχε τελειώσει όταν η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία και ο Υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα όσα πρωτοφανή εξελίσσονται στο κοινοβούλιο τις τελευταίες ώρες με τους υπαλλήλους να επιχειρούν να τινάξουν την συνεδρίαση στον αέρα προχωρώντας σε απεργία.
Την ώρα μάλιστα που ο υπουργός επιχειρούσε να εξηγήσει γιατί απέσυρε την διάταξη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν «είσαι ψεύτης. Ντροπή σου».
Αμέσως μετά ο Π. Καμμένος μίλησε για «δοτό υπουργό και ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα όλες οι προσλήψεις συγγενών».
Η Αλέκα Παπαρήγα άφησε να εννοηθεί ότι η διάταξη των υπαλλήλων της Βουλής ήταν μια «επιχείρηση» της κυβέρνησης να προκαλέσει τεχνητή ένταση
Τελικά ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε την νομοτεχνική βελτίωση με την οποία άνοιγε ο δρόμος για τις μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς να απαιτείται προηγούμενη αλλαγή του Κανονισμού.
Η δήλωση του έχει ως εξής: «Η τροποποίηση που κατέθεσα μόλις πριν είναι αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είναι ψευδές άθλιο και λαϊκίστικο ότι το επέβαλε η τρόικα».
Κατηγόρησε τον  ΣΥΡΙΖΑ και τους  Ανεξάρτητους Έλληνες ότι υπέδειξαν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κηρύξουν στάση.  Και είπε: «Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση».


Το ιστορικό της έντασης

Οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι θα ξεκινήσουν  απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!
Αμέσως μετά οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. αποχώρησαν από την Ολομέλεια και έτσι τα πρακτικά μπορούσαν να κρατηθούν μόνο μέσα από τη ζωντανή σύνδεση στο Κανάλι της Βουλής. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι ήταν μπροστά από την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.
Οι υπάλληλοι επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των  υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: