ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η νίκη είναι των πατέρων αλλά η ήττα ορφανή

Στο μέσον με το μουστάκι ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Βασ. Χατζηλάμπρου.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Μεταξύ προβληματισμού και χαλαρής συζήτησης, με έναν τοπικό βουλευτή, από τους νεοφώτιστους, μπορεί κανείς να μάθει αλήθειες πολύ περισσότερες από αυτές που μας πασάρουν από την π. Κυριακή το βράδυ οι ταλαντούχοι πολιτικοί ρεπόρτερ από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Άκουγα τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του Πρετεντέρη από το  Mega, αργά τη νύχτα να δείχνει εμβρόντητος, δήθεν, για το γεγονός ότι για να καταβληθεί η δόση -του δανείου δηλαδή, που θα πληρώνουμε για κάμποσα χρόνια, κι όχι ότι θα μας τη χαρίσουν- πρέπει η Ελλάδα να εκπληρώσει και κάποια προαπαιτούμενα!
- Μας δεν μας είχαν πει κάτι τέτοιο, μονολογούσε ο παρουσιαστής. Να μάθουμε ποια είναι τα προαπαιτούμενα…
Έτσι έλεγε και έβαλε τον ρεπόρτερ στις Βρυξέλλες να ερευνήσει! Και τι έμαθε; Ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο. Κάτι υπογραφές είναι. Που θα τεθούν και θα λήξει το ζήτημα.
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά την υπογραφή σου και την (…) δεν την βάζεις όπου κι όπου.
Ε, την άλλη μέρα Τρίτη μάθαμε τα μαντάτα για τον δεσμευμένο λογαριασμό που θα πηγαίνουν όλες οι εισπράξεις του ελληνικού κράτους για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι. Για μας δεν θα μένει τίποτε. Κυριολεκτικά τίποτε. Κι άμα δεν βγαίνει να πληρωθούν οι δανειστές (τοκογλύφοι καλύτερα) τότε θα περικόπτουν από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και άμα παραδυσκολευτούν οι… ματσουλαραίοι του υπ. Οικονομικών, με εκείνον τον υπουργό που πήρε πτυχίο δια διδασκαλίας εξ αποστάσεως, τότε βάζουν στο σφυρί και τα νησιά μας.  Στο Ιόνιο κάτι μικρά νησιά πουλήθηκαν ή μπήκαν στο σφυρί.
Λοιπόν, ο σοβαρός Τύπος των διαπλεκομένων με την κυβέρνηση και τους εργολάβους περί άλλα τύρβαζε. Τουναντίον, την προηγούμενη ημέρα είχαν φάει τα λυσσακά τους με τον αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Στ. Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τους πρόγκιξε, γιατί τους είπε, αυτός ο αγενής που δεν σεβάστηκε, όπως κάτι παλικαράκια και παλικαρίνες, τους χουνταίους, να παρακαλάνε να μην έχουν τύχη του αμερικανού πρέσβη!
Ακόμη έκαναν πρωτοσέλιδο για τρεις μέρες τους κακούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ελεύθ. Ελλήνων που δεν άφησαν τον κύριο Στουρνάρα να παραβιάσει το αυτοδιοίκητο και να  παραδώσει στη Μέρκελ τα κλειδιά της Βουλής, με πρόσχημα τις υπερωρίες των εργαζομένων της. 
Διαμαρτυρήθηκαν οι βουλευτές ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο που είναι κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα κι ο πρόεδρος Μεϊμαράκης τους απαντά: «Εντάξει. Μη διαμαρτύρεστε. Θα το λύσω σε λίγο. Αφού είναι αντισυνταγματικό θα το πάρει πίσω ο υπουργός»
Διακόπτει τη συνεδρίαση. Πάει στην αίθουσα των εργαζομένων, συζητά φιλικά μαζί τους. «Κούκλα μου τι έγινε γιατί στενοχωριέστε, εγώ θα τα κανονίσω», «εσείς ευτού Πέτρο γιατί χαλάτε τη ζαχαρένια σας, εγώ εδώ είμαι» λέει σε κάποιους.  
Επιστρέφει, συνεχίζεται η συνεδρίαση  και μετά από λίγα μασημένα λόγια του Στουρνάρα, κάπου ακούγεται χαμηλόφωνα να λέει ότι το αποσύρει, αλλά θα το φέρει αργότερα!
Ε, την άλλη μέρα ακούσαμε από τα κανάλια να γίνεται λόγος για υπαλλήλους της Βουλής που απειλούσαν να μπουν με τα κανόνια στα έδρανα και με τις σπάθες του Κολοκοτρώνη!
Αυτή είναι η δημοσιογραφία των πληρωμένων που μας σερβίρεται.
Και όπως μου έλεγε την Τετάρτη προχθές ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, ακόμη περιμένουν να τους εξηγήσει -ο κύριος με το πτυχίο εξ αποστάσεως που παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών- για ποιο λόγο ένα χειρόγραφο σημείωμα τριών αράδων το έφερε ως πρόταση νόμου. Και γιατί την απόσυρε;
Βλέπετε η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: