ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αθήνα: Η απεργία των Μέσων εμπόδισε σημαντικό αριθμό διαδηλωτών να συμμετάσχουν

Η νεολαίοι μπροστάρηδες στο συλλαλητήριο της Αθήνας χθες.


«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, σκατά στα ισοδύναμα του Χατζησωκράτη»
Όχι μικρή, ούτε μεγάλη, αλλά αξιοπρεπής, η χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε τη 48ωρη πανεργατική απεργία. Φυσικά, η απεργία των Μέσων εμπόδισε ένα σημαντικό αριθμό διαδηλωτών να συμμετάσχουν, ωστόσο όσοι κατέβηκαν, κατέβηκαν αποφασισμένοι. Έτσι χαρακτηρίζει την χθεσινή πορεία στην Αθήνα το left.gr, που παρουσιάζει το σχετικό ρεπορτάζ, απ’ όπου και αναδημοσιεύει το ISTOLOGIO
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε παρών
 Δυναμική και με παλμό, λοιπόν, η πορεία, χωρίς επεισόδια, με πολύ νέο κόσμο να διεκδικεί όχι μόνο την ανατροπή των μέτρων, αλλά και της κυβέρνησης. "Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς". Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, οι πολιτικοί φορείς πιο πίσω, υπόσχονται πως η πρώτη μέρα της απεργίας είναι απλώς μία πρόγευση.
Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα μεγαλύτερα που έχει κατεβάσει ποτέ το κόμμα. Διάφορες τοπικές οργανώσεις είχαν μισθώσει πούλμαν για να μεταφερθεί ο κόσμος, άλλες λειτούργησαν με ένα δίκτυο... αυτοκινήτων, που οι οδηγοί μετέφεραν όσους περισσότερους μπορούσαν.  
Η νέοι του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν για να διεκδικήσουν "ζωή κι όχι επιβίωση". Όπως λέει η Μάνια, φοιτήτρια: "δεν είμαστε εδώ μόνο για το μέλλον μας. Κάποτε μπορούσαμε να το κάνουμε, κάποτε δεν ήταν "πολυτέλεια" μια τέτοια διεκδίκηση. Τώρα εκτός από το μέλλον μας έχουμε να σκεφτούμε το παρόν των γονιών μας, των εργαζόμενων φίλων μας, της κοινωνίας όλης. Δεν μπορεί και δεν πρέπει πια κανένας να δρα σαν άτομο. Είμαστε οι άνεργοι, είμαστε οι άστεγοι, είμαστε μετανάστες". 
Πολλές φορές ακούστηκαν και συνθήματα για τη συγκυρία, όπως διαμορφώθηκε από την πρωτοφανή τύπου ΥΕΝΕΔ λογοκρισία της κρατικής τηλεόρασης. «Λιάτσος-Αλαφούζος του Μπόμπολα ρουφιάνοι, αλληλεγγύη στο Κώστα Βαξεβάνη». Ενδιαφέρον έχουν και τα συνθήματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως η ΔΗΜΑΡ τοποθετείται στο ίδιο κάδρο με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, σκατά στα ισοδύναμα του Χατζησωκράτη». 
Νέοι, όχι και τόσο νέοι, αγωνιστές, συνδικαλιστές, φοιτητές, εργαζόμενοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους και, κλείνοντας το μάτι, ανανεώνουν το ραντεβού για αύριο το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: