ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κάλεσμα της «Αυτόνομης Παρέμβασης» για εκλογές σε πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση



Το ενδιαφέρον στρέφεται στο σωματείο Εργαζομένων Παροχής Υπηρεσιών
Από τη Γραμματεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης «Αυτόνομης Παρέμβασης», ενόψει της ολοκλήρωσης  των διαδικασιών προς το συνέδριο της ΓΣΕΕ  καλούνται οι εργαζόμενοι του ευρύτερου αριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις εκλογές των πρωτοβάθμιων σωματείων για την ανάδειξη οργάνων στις Ομοσπονδίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων της ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα τονίζεται:
Όπως θα γνωρίζετε τον Μάρτιο θα γίνει το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά πριν από αυτό, εκκρεμούν ακόμη ορισμένα συνέδρια Β’ βάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και εκλογές σε πρωτοβάθμια σωματεία με την αντίστοιχη εκλογή αντιπροσώπων.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων έχει ήδη εκλεγεί, από διαδικασίες προηγούμενης περιόδου (πολιτικής και συνδικαλιστικής) παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένας αριθμός, που θα εκλεγεί το αμέσως επόμενο διάστημα και είναι εύλογο να μας ενδιαφέρει και να μας αφορά, η σύνθεσή τους, για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η πολιτική και συνδικαλιστική περίοδος που βρισκόμαστε χαρακτηρίζεται από μεγάλη κινητικότητα, αναζητούνται και επανακαθορίζονται πολιτικές, συνειδησιακές, ταξικές, αγωνιστικές οριοθετήσεις και χρέος μας είναι, να έχουμε την καλύτερη συμβολή σε αυτή τη διαδικασία.
Τα δείγματα των ημερών, όπου είχαμε συνδικαλιστικές εκλογές είναι αισιόδοξα και ελπιδοφόρα για τις δυνάμεις της Αριστεράς, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και μας οπλίζουν με κουράγιο και δύναμη να το παλέψουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα, το τελευταίο σωματείο που θα έχει εκλογές, για να συμβάλουμε με τους καλύτερους όρους, στην αλλαγή των συσχετισμών στο εργατικό–συνδικαλιστικό κίνημα, που αποτελεί μέρος της αναγκαίας ταξικής-ενωτικής και αγωνιστικής  ανασυγκρότησής του.
Στα πλαίσια αυτά, ένα σωματείο από το οποίο προσδοκούμε το δικό του μερίδιο συμβολής, είναι το σωματείο Εργαζομένων Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο θα επιδιώξει την μαζική εγγραφή μελών και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, για την εκλογή όσο τον δυνατόν περισσοτέρων αντιπροσώπων.  Έχει δε ιδιαίτερη σημασία για τις δυνάμεις μας, γιατί εκεί κρινόμαστε αποκλειστικά εμείς, αλλά και για δύο πολύ σημαντικές ανάγκες:
1)                  Είναι σωματείο καθαρά του Ιδιωτικού τομέα.
2)                  Είναι σωματείο που αφορά και μπορεί να απευθυνθεί σε μεγάλο μέρος, στις νεότερες ηλικίες.
Η συμβολή των μελών και στελεχών μας, μπορεί να αποτελέσει συμβολή μεγάλης αξίας.
Η μέριμνα για αναζήτηση και εγγραφή μελών στο σωματείο αυτό και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του μπορεί να  είναι καθοριστική.
Το εύρος του σωματείου είναι πολύ μεγάλο, μπορούν να εγγράφονται σχεδόν όλοι οι μισθωτοί και άνεργοι που δεν είναι γραμμένοι σε άλλο κλαδικό σωματείο, ακόμη και όσοι είναι μέλη κάποιου επιχειρησιακού (από τον νόμο, ένας εργαζόμενος μπορεί να είναι μέλος σε ένα κλαδικό και ένα επιχειρησιακό σωματείο).
Οποιοσδήποτε εργάζεται, παρέχει δηλαδή εργασία και δεν είναι γραμμένος σε κάποιο άλλο κλαδικό μπορεί να γίνει μέλος. Επίσης και όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας (τι σπάνιο αλήθεια!).
Η Γεν. Συνέλευση και οι εκλογές στη ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθούν,  μάλλον κατά το τέλος Ιανουαρίου του 2013.
Για διευκρινήσεις και πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στους συνδικαλιστές που  ανέλαβαν να συντονίσουν την προσπάθεια αυτή:
Λία Φράγκου    τηλ: 6979774874       liafragkou@yahoo.gr
Βρασίδας Ζευγολατάκος   6971898011 -  2105245479  τηλ Αυτόνομης Παρέμβασης
Πέτρος Καλκανδής    6936142642
Νεφέλη Σαμιακού    6979477773

Δεν υπάρχουν σχόλια: