ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Στήριξη στην κυβερνητική τρόικα από τους οπορτουνιστές της υπεύθυνης αριστεράς

Ικανοποιημένος που έκανε το καθήκον του, προτείνοντας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα που φουρκίζουν το λαό, ο Φ. Κουβέλης αναχώρησε για την οικία του. Θα κοιμήθηκε με ήσυχη τη συνείδησή του;



Την υπερψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων, η εισήγηση του Φ. Κουβέλη χθες το βράδυ στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ήταν  οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν «παρών», αλλά στην ουσία αυτή η στάση πριμοδοτεί τον Αντ. Σαμαρά αφού η ψηφοφορία γίνεται επί των παρόντων .

Υστερα από τις πρώτες 5 ώρες συνεδρίασης, οι περισσότερες τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής συνέτειναν στο συμπέρασμα ότι η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη επρόκειτο να γίνει δεκτή με ευρεία πλειοψηφία.

'Οπως αναμενόταν, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν «Παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η εισήγηση του Φ. Κουβέλη αναμένονταν, μέχρι αργά το βράδυ χθες  να συγκεντρώσει τη στήριξη της πλειοψηφίας, αν και υπάρχουν αρκετοί, που ζητούν υπερψήφιση και των μέτρων και του προϋπολογισμού. Στην πρωινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η πρόταση του κ. Κουβέλη να πουν οι βουλευτές «παρών» στο πολυνομοσχέδιο της Τετάρτης και «ναι» στον προϋπολογισμό της Κυριακής έλαβε 9 ψήφους υπέρ, 3 λευκές, και 5 κατά. 

Επισημαίνεται ότι όσοι διαφώνησαν μαζί του εισηγήθηκαν το κόμμα να ψηφίσει θετικά και στα μέτρα και τον προϋπολογισμό με το επιχείρημα ότι είναι κραυγαλέο πολιτικό σφάλμα η ΔΗΜΑΡ να διεκδικεί μια a la cart συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δηλαδή μην ψηφίζοντας κατ' ουσίαν τα μέτρα, αλλά αμέσως μετά δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε εκείνους που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η γραμμή του Φ. Κουβέλη («παρών» στα μέτρα, «ναι» στον προϋπολογισμό) αναμένεται να ψηφισθεί πλειοψηφικά και από την Κεντρική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: