ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ανυπότακτη Πολιτεία: Τα μνημόσυνα των αγώνων, αντιστρατεύονται την πίστη και την αισιοδοξία

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο που τράβηξε το ISTOLOGIO από τη διαμαρτυρία προ της πόρτας της δημαρχίας Πατρέων.

Αναφορά στα κόλλυβα και τον προπηλακισμό των αιρετών της Πάτρας – Νέα διαμαρτυρία στο Δήμο Πατρέων
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Πάτρας «Ανυπότακτη πολιτεία» (επικεφαλής ο Χρ. Πατούχας) εδόθη στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο, που αφορά στον προπηλακισμό των αντιδημάρχων Πατρέων την π. Παρασκευή από ακτιβιστές του ΟΤΑ, στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου. Με αυτό το σχόλιο καταδικάζεται η συμπεριφορά, που δημιούργησε κακή αίσθηση και παραλληλισμό με αυτή των τραμπούκων.

Το πλήρες σχόλιο είναι το παρακάτω:

   «Πριν δύο χρόνια, στην τελευταία Δημοτική προεκλογική περίοδο, η παράταξη μας υποστηρίζοντας την αντίθεση της στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, με πλήρη επιχειρηματολογία, που δεν είναι του παρόντος σχολίου, αισθανόταν μεγάλη μοναξιά. Φανταζόμαστε, ότι την ίδια μοναξιά, θα αισθανόταν και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστήριζε ίδιες απόψεις.
   Χαιρόμαστε που σήμερα στην άποψη μας προσχωρούν ευρύτερες δυνάμεις και βεβαίως μεταξύ αυτών με πρωταγωνιστικό ρόλο, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι του Δήμου. Και μάλιστα εκτιμούμε, ότι οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται γιατί διαβλέπουν σωστά τους κινδύνους, και στον αγώνα τους έχουν πλήρες πολιτικό σκεπτικό. Θεωρούμε δε, ότι ακριβώς αυτή η πολιτική αιτιολόγηση, είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να κάνει τον αγώνα τους δίκαιο και ως εκ τούτου, να τον νομιμοποιεί στην συνείδηση της κοινωνίας και των εργαζομένων της πόλης μας.
   Η «Ανυπότακτη Πολιτεία», από την συγκρότηση της, τις αρχές και την φιλοσοφία της, πιστεύει στην δύναμη των αγώνων. Πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των μαζικών αγώνων. Η πίστη αυτή, είμαστε βέβαιοι ότι διαπνέει και κάθε εργαζόμενο και την συνδικαλιστική τους ηγεσία.
   Αυτών δεδομένων, την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι υπέπεσαν σε δύο σοβαρά λάθη.
    Το πρώτο είναι τα «κόλλυβα» και το «μνημόσυνο» της διεκδίκησης του Θαλασσίου Μετώπου. Δεν γνωρίζουμε, αν οι εμπνευστές αυτού του «αγωνιστικού ευρήματος», μετείχαν στον αγώνα αυτής της διεκδίκησης. Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς, το «εύρημα» αυτό δεν χρειαζόταν. Τα μνημόσυνα των αγώνων, αντιστρατεύονται την πίστη και την αισιοδοξία που αναφέραμε παραπάνω. Μνημόσυνα πρέπει να κάνουμε στα Κυβερνητικά μέτρα. Σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Όμως όταν νικήσουμε. Όχι πριν. Και ποτέ για να «θάψουμε» τους αγώνες μας.
   Το δεύτερο, του οποίου δεν έχουμε προσωπική γνώση, είναι ο προπηλακισμός στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Απερίφραστα τον καταδικάζουμε. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, έχουν χρέος να προφυλάξουν την πειθαρχημένη αγωνιστική συμπεριφορά. Στους αγώνες δεν μετέχουμε, ούτε για να χαιρόμαστε ούτε για να θυμώνουμε. Αλλά για να νικήσουμε! Κάθε τι που δεν υποστηρίζει αυτόν τον στόχο, είναι και άχρηστο και περιττό»!

Oι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων

Μετά την κατάληξη, προ του ΕΚΠ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων με το πανό τους και με ακολουθία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον όγκο των διαδηλωτών  πορεύτηκαν  μέχρι το Δημαρχείο Πατρέων, όπου ακολούθησαν ομιλίες συνδικαλιστών του Δήμου και των νοσοκομειακών γιατρών, που κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τη δημοτική πλειοψηφία και έδωσαν ραντεβού για το απόγευμα στις 6 για νέα διαμαρτυρία. Κάτι που θα γίνει και αύριο με προσυγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου το απόγευμα στις 6 και συγκέντρωση στο ΕΚΠ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν κατά των τοπικών πολιτικών προσώπων στο Δήμο Πατρέων που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, στα οποία έκαναν αναφορά οι ομιλητές. 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ









Δεν υπάρχουν σχόλια: