ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις απολύσεις»

Φωτογραφία Αρχείου από κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.


Κοινή δήλωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Ήρα Κουρή – Απ. Βανταράκη
ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Συμβουλίου Πατρέων ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ήρα κουρή και Απ. Βανταράκης. Στη δήλωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω:
«Τις προηγούμενες μέρες βιώσαμε όλοι τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο 3 και τον προϋπολογισμό. Δυστυχώς, η ψήφιση των μέτρων αυτών φέρνει όλες τις κοινωνικές ομάδες αντιμέτωπες με πραγματικά συνταρακτικές αλλαγές  που απειλούν ακόμα και την ίδια μας τη ζωή. Η μόνη διέξοδος  από αυτή την κατάσταση είναι οι συνεχείς αγώνες σ΄ όλους τους τομείς, η στήριξη των συνανθρώπων μας, η αποστασιοποίηση από ο,τιδήποτε ανειλικρινές και νόθο καθορίζει τις τύχες μας.
Σε τοπικό επίπεδο βιώνουμε την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις τη διφορούμενη στάση της απέναντι στο μνημόνιο και ότι υπαγορεύει αυτό. Δυστυχώς, η Δημοτική αρχή έχοντας βασικούς συντελεστές της μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης (και κυρίως της ΔΗΜΑΡ) αδυνατεί να δείξει μια ξεκάθαρη στάση. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι του Δήμου απειλούμενοι άμεσα από τις αποφάσεις του μνημονίου και τις πιθανές απολύσεις, ξεκίνησαν ένα διαρκή αγώνα επιβίωσης. Η πόλη όμως, βιώνει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λύσει τα σημαντικά καθημερινά προβλήματα, πολύ δε περισσότερο τα σύνθετα πολιτικά.
Κατά τη γνώμη μας, ήρθε η ώρα των πρωτοβουλιών και της ευθύνης, όπως και προ ημερών τονίσαμε, όχι μόνο για τη Δημοτική Αρχή (πράγμα που μάλλον φαίνεται απίθανο) αλλά και για όλους τους δημοτικούς παράγοντες. Πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις απολύσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση και τη μορφή του αγώνα που θα ξεκινήσουμε ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Να δεσμευτούμε ότι δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε απόλυση. Οι όποιες μορφές αγώνα είναι αναγκαίο να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο, με ισχυρή  αντίσταση στα απάνθρωπα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και ανέχεται η δημοτική αρχή.
Πιστεύουμε ότι επιτέλους, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει. Αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα των δημοτών και των εργαζομένων, τότε μονόδρομος αντίστασης θα είναι η ομαδική παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου (και των αναπληρωματικών).

Απόστολος Βανταράκης
Ήρα Κουρή
Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: