ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Γιάννη Λύχρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Π.Σ. Δυτ. Ελλάδας για τις απολύσεις

Στο μέσον ο Γιάννης Λύχρος της Αντίστασης Πολιτών, δεξιά ο Β. Χατζηλάμπρου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.


Καλώ τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα να αποφασίσει πρωτοβουλίες που θα κλιμακώσουν τον αγώνα

  «Πριν ακόμη καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβερνητικής τρόικας των εκπροσώπων των δανειστών, για την υπερψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού που θα τα εφαρμόσει, ήρθαν οι νέοι πανηγυρισμοί, για την παράδοση στους τοκογλύφους δανειστές και των τελευταίων ψηγμάτων εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, στο όνομα της παράτασης του επιθανάτιου ρόγχου της Ελληνικής Κοινωνίας και οικονομίας, και της απόδοσης, με μεγάλη καθυστέρηση, ήδη συμπεφωνημένων δόσεων.

Όλα αυτά έχουν μεγάλη επίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, αμφισβητούν ακόμη και την στοιχειώδη λειτουργία τους, στερώντας τους κάθε δυνατότητα σχεδιασμού και ανάληψης οποιασδήποτε κοινωνικής ή αναπτυξιακής δραστηριότητας.  

1.      Περικόπτονται, μέσα από το κατ΄ όνομα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οι νόμιμες και απαραίτητες χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών. 
2.      Θεσπίζεται Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο παρά την επιλογή της χρήσης του όρου «αυτοτέλεια», για λόγους άμβλυνσης των εντυπώσεων, παραβιάζει ευθέως το άρθρο 102 του Συντάγματος και την εκεί προστατευόμενη αυτοτέλεια και αυτοδιαχείριση/αυτοδιοίκηση των ΟΤΑ.
3.      Γενικεύεται ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης υπαλλήλων – των υπηρετούντων στους ΟΤΑ περιλαμβανομένων – και προβλέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων, η θέση σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και η εν συνεχεία απόλυσή τους..
4.      Αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι διορισμοί υπαλλήλων κατηγοριών Υ.Ε. και Δ.Ε. στους ΟΤΑ.
5.      Ρυθμίζονται μόνο τα δάνεια των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ αφήνονται ως έχουν οι οφειλές των ΟΤΑ προς τις ιδιωτικές Τράπεζες, παρά το γεγονός πως βασικός ωφελούμενος της προσδοκώμενης δόσης για χάρη της οποίας λήφθηκαν τα δυσβάσταχτα αυτά μέτρα, είναι ακριβώς οι Τράπεζες.
6.      Περικόπτονται ακόμα περισσότερο οι αντιμισθίες και οι αποζημιώσεις των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας ακόμα δυσχερέστερη την συμμετοχή των απλών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις διαδικασίες.

Εξόφθαλμος στόχος των μέτρων αυτών είναι η μετατροπή των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πεδίο κερδοσκοπικής δράσης ιδιωτικών συμφερόντων. Όλες οι υπηρεσίες που παρέχει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις θεωρούμε αυτονόητες, θα γίνουν βορά μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών, που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης, με εξαθλιωμένο, φτωχό και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Μόνο σε όσους έχουν να πληρώσουν θα μαζεύονται τα σκουπίδια, θα ανάβουν τα φώτα στη γειτονιά τους, θα μπορούν να αθλούνται τα παιδιά τους, θα μεταφέρονται τα παιδιά στο σχολείο, θα έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Δεύτερος εξ ίσου σημαντικός, αν όχι σημαντικότερος, στόχος είναι να πάψει να υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, αυτό το βασικό κύτταρο Δημοκρατίας της κοινωνίας μας. Δηλαδή η αποδυνάμωση της Δημοκρατίας. Τα μέτρα τους δεν έχουν καμιά πιθανότητα να περάσουν χωρίς αυταρχισμό και περιστολή Δημοκρατικών Δικαιωμάτων.

Οι Περιφερειάρχες,  Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι, πρέπει να μπουν μπροστά και να οδηγήσουν ολόκληρη την κοινωνία σε δυναμικούς, αποφασιστικούς και ειρηνικούς αγώνες, απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές. Να υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.

Η Αντίσταση Πολιτών καλεί ολόκληρη την Κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας να συμπαρασταθεί, συμμετέχοντας στον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτές τις στιγμές, ο δικός τους αγώνας είναι αγώνας όλων μας
Καλούμε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα να αποφασίσει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

·        Να αρνηθεί κατ΄ αρχήν να δώσει στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνει τέτοιες πολιτικές, αψηφώντας οποιεσδήποτε νομικές ή πειθαρχικές προφάσεις της κεντρικής διοίκησης.
·        Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στον αγώνα, για την αποτροπή της κατάρρευσης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανατρέποντας τον αντιλαϊκό, αντιαναπτυξιακό, αναποτελεσματικό προϋπολογισμό. Δεν ζητάμε κονδύλια για την αυτοδιοίκηση σε βάρος άλλων κοινωνικών κονδυλίων.
·        Να αναλάβει πρωτοβουλία για σύγκληση συνεδρίου της Εν.Π.Ε., ώστε όλη η τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, να μπει στον αγώνα της κοινωνίας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, φθάνοντας μέχρι την αναστολή της λειτουργίας των περιφερειών και της ομαδικής παραίτησης των αιρετών σε συντονισμό με την ΚΕΔΕ.

Γιάννης Λύχρος
Περιφερειακός Σύμβουλος»



Δεν υπάρχουν σχόλια: