ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Συγκροτήθηκε το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μετά την πανελλαδική συνάντηση

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται για την επερχόμενη κατάρρευση των ΟΤΑ. Στο βήμα ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Ηλ. Γρηγόρης. Αριστερά ο γραμμ. Αχαΐας του ΣΥΝ Αχαΐας Κ. Σπαρτινός, στο μέσον ο Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. (Φωτογρ. Αρχείου)

Ετοιμάζονται περιφερειακές συναντήσεις ανά νομό με θέμα την παραπέρα ενεργοποίηση



Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ

Από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται οι Γραμματείς Ν.Ε. και  οι Συντονιστές, όπως και οι Επικεφαλείς περιφερειακών και δημοτικών σχημάτων του κόμματος να μεριμνήσουν για τη συγκρότηση περιφερειακών συναντήσεων ανά δήμο για την προετοιμασία των δυνάμεων ενόψει της επερχόμενης πλήρους κατάρρευσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκλογών που αναμένονται σε ενάμιση έτος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα περίπου το 35% των δήμων της Ελλάδος βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία και οδηγείται στη χρεοκοπία.
  Στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:
 «Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προχώρησε στη συγκρότηση τμημάτων επεξεργασίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, η πρώτη πανελλαδική συνάντηση και συγκροτήθηκε το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στη συνάντηση αυτή, που μετείχαν 203 σύντροφοι και συντρόφισσες από όλη την Ελλάδα και από όλο το φάσμα της αυτοδιοίκησης, εκλέχτηκε Γραμματεία του Τμήματος και υπεύθυνος συντονιστής.
Η Γραμματεία συγκρότησε έξι (6) επιτροπές, που ήδη λειτουργούν και έχουν πλαισιωθεί από πλήθος συντρόφων και συντροφισσών. Συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν: δύο επιτροπές, που ασχολούνται με τα θέματα της Τ.Α. στον Α` και Β` βαθμό και τέσσερις επιτροπές, που εξειδικεύουν τις απόψεις μας στα ζητήματα: οικονομικά και αναπτυξιακός προγραμματισμός της Τ.Α., κοινωνική πολιτική και κοινωνική αλληλεγγύη, περιβάλλον και διαχείριση απορριμμάτων, θεσμικά.
Απόφαση του Τμήματος είναι η οργάνωση Περιφερειακών συσκέψεων για την Τ.Α.  και η συγκρότηση συντονιστικών επιτροπών, σε κάθε περιφέρεια, που θα έχουν άμεση συνεργασία με το τμήμα αυτοδιοίκησης και θα συνδέουν τις δημοτικές μας κινήσεις με το αντίστοιχο περιφερειακό μας σχήμα.

Ως θέματα της πρώτης Περιφερειακής συνάντησης προτείνουμε:
1.                  Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, σε επίπεδο Περιφέρειας.
2.                  Εκλογή υπεύθυνου συντονιστή.
3.                  Η κατάρρευση της Τ.Α. – δύο (2) χρόνια Καλλικράτης με μνημόνια – η στάση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στην Περιφερειακή συνάντηση θα κληθούν να συμμετάσχουν:
1.                  Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με  θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής ανάπτυξης.
2.                  Οι αιρετοί Α` και Β` βαθμού Τ.Α..
3.                  Οι συντονιστές και τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών και περιφερειακών κινήσεων.
4.                  Οι βουλευτές των αντίστοιχων περιφερειών.
5.                  Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, το συντομότερο δυνατό, το χρόνο και το χώρο πραγματοποίησης της συνάντησης αυτής στην Περιφέρειά σας.
Σημειώνουμε ότι οι Περιφερειακές συσκέψεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
 Σπύρος Τζόκας Συντονιστής του τμήματος αυτοδιοίκησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: