ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μετά το ΔΝΤ, τώρα και η Goldman Sachs υποχείριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ...

Χωρίς Λόγια.


Αναγκαία χαρακτηρίζει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας
Μετά το ΔΝΤ, τώρα και η Goldman Sachs παραδέχεται την αποτυχία των Μνημονίων και θεωρεί ως αναγκαίο το άμεσο κούρεμα του ελληνικού χρέους (=την καταστροφή κεφαλαίου...).
Απολαύστε το REPORT της GOLDMAN SACH:
Αναγκαία χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου.
Όπως εξηγεί, από την σκοπιά των δανειστών (δηλαδή του ευρωπαϊκού επίσημου τομέα), είναι εφικτό να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας και να παρατείνουν το τρέχον status quo για μακρά χρονική περίοδο.
Αλλά από την πλευρά του δανειζόμενου (δηλαδή της Ελλάδας), το βάθος της ύφεσης και οι πολιτικές επιπτώσεις δημιουργούν κινδύνους για το πρόγραμμα προσαρμογής και την εφαρμογή του, που αντιπροσωπεύουν την πολιτική βάση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
Όπως εκτιμά η Goldman Sachs, το ελληνικό χρέος είναι απίθανο να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Καθώς οι ευρωπαϊκές αρχές προετοιμάζονται για περαιτέρω τροποποιήσεις στην ελληνική δανειακή συμφωνία, ο οίκος έκανε τη δική του ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, χρησιμοποιώντας υποθέσεις που αυτός θεωρεί ως ισορροπημένες και ρεαλιστικές.
«Τα καλά νέα είναι ότι, με το που αρχίσει η οικονομία να ανακάμπτει, η αναλογία χρέους/ΑΕΠ θα μειωθεί (και θα συνεχίσει να μειώνεται μεσοπρόθεσμα). Τα κακά νέα είναι ότι ο στόχος για 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, που έχει τεθεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής, πολύ απέχει από το να είναι εφικτός».
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, οι λύσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή (και που θεωρούνται ως πολιτικά εφικτές), όπως α/η μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια, β/η προσφορά εκταμιευθέντων κερδών από τη
συμμετοχή των εθνικών κεντρικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα για να βελτιωθούν οι όροι των δανείων προς την Ελλάδα, γ/ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους για τα ομόλογα του PSI που έχουν αναδιαρθρωθεί, δεν
είναι επαρκή για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, όπως προσδιορίζεται από τους φορείς χάραξης πολιτικής.
Εκτιμά δε ότι μια τελική επίλυση του θέματος θα αναβληθεί περαιτέρω. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι για να αυξηθεί η πιθανότητα το ελληνικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ να προσεγγίσει το στόχο του 2020, θα απαιτηθούν μια πιο δραστική μείωση του χρέους (περίπου κατά 80 δισ. ευρώ, ίσως και περισσότερα).
«Αυτό φαίνεται πολιτικά ανέφικτο αυτή τη στιγμή. Θεωρούμε ότι μια πιο πιθανή έκβαση θα περιλαμβάνει κάποια ανακούφιση χρέους, τη συνέχιση της χρηματοδότησης από τον επίσημο τομέα (κατά ένα μεγάλο βαθμό χρηματοδοτώντας τις πληρωμές των τόκων στον επίσημο τομέα) και τη διατήρηση της αβεβαιότητας στο προφίλ του ελληνικού χρέους. Αυτή η αβεβαιότητα θα βάζει φρένο στην ελληνική ανάκαμψη, έναντι μιας πιο αποφασιστικής διαγραφής του χρέους και θα αναβάλει την επίλυση των ζητημάτων του ελληνικού χρέους», καταλήγει η Goldman Sachs.

(Πηγή:www.capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: