ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

The Huffington Post: Η δεύτερη θητεία του Ομπάμα είναι και δική μας ευθύνη

Σκίτσο του Bertrans από την εφ. "Het Parool" (Ολλανδίας)

Του ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΙΡ
Ναι, το βράδυ των εκλογών το γιορτάσαμε και είναι τέλειο που έχασαν οι κακοί. Ο Καρλ Ρόουβ και η αντιδραστική κομπανία του ηττήθηκαν από μια νέα αμερικανική πλειοψηφία που είναι νεότερη, πιο ανεκτική, πολύχρωμη και πολυγλωσση, μία πλειοψηφία στην οποία οι γυναίκες συντρίβουν τη θλιβερή άγνοια τόσων πολλών μεγαλύτερων λευκών ανδρών. Το επόμενο πρωί, όμως, αισθανόμαστε λες και έχουμε χανγκόβερ. Το σπίτι είναι ερείπιο, η οικογένεια δυσλειτουργική και οι λογαριασμοί απλήρωτοι.
Όλοι εμείς που ξαφνικά ξεμεθύσαμε, εμείς που ψηφίσαμε Ομπάμα επειδή η εναλλακτική ήταν τόσο τρομακτικά λάθος, πρέπει να αποδεχθούμε τις ηθικές συνέπειες της επιλογής μας. Με τι κόστος κερδίσαμε; Με κορόιδεψες μία, έφταιγε ο Ομπάμα, αν με κοροϊδέψεις δεύτερη, θα φταίω εγώ. Αυτό πάει στις υποσχέσεις που έδωσε ο Ομπάμα ότι θα βελτιώσει την οικονομία και πως θα τελειώσει -αυτό που είπε στην επινίκια ομιλία του- "μια δεκαετία πολέμου".
Είναι στο χέρι μας πια ο μοχλός που ελέγχει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που σκοτώνουν αμάχους και έχουμε ευθύνη αν ο πρόεδρος διατηρήσει τα γκουλάγκ τού Γκουαντάναμο και συνεχίσει να δυσφημεί τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ και τον Τζουλιάν Ασάνζ που ξεσκέπασαν τα πολεμικά εγκλήματα που έχει διαπράξει η Αμερική. Θα διατηρήσει την υπόσχεσή του να κρατήσει το χαλινάρι στις συνεχείς απαιτήσεις του Κογκρέσσου να βρεε έναν ακόμη "καλό πόλεμο"; Tι θα γίνει με την προσδοκία πως ο Ομπάμα θα είναι πιο επίμονος από ό,τι ο άρπαγας καπιταλιστής αντίπαλός του στο να τιθασεύσει την απληστία της Wall Street που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη οικονομική αναταραχή;
(...)

 Οι εκλογές του 2012 συνιστούν μια βαθιά εντολή για αλλαγή, καθώς επρόκειτο για μια αναπάντεχη εκδήλωση εξουσίας, και παρουσίας ενός πολύ παραμελημένου "άλλου", ενός "άλλου" που είναι το πρόσωπο της νέας Αμερικής. Αυτή είναι η Αμερική που συνεχίζει να επιλέγει Ομπάμα, παρά τις επιφυλάξεις για την πραγματική, την επί της ουσίας διακυβέρνησή του, επειδή η εναλλακτική λύση ήταν αντιδραστική με όλη την έννοια της λέξης. Πρόκειται για μια εμπιστοσύνη στα ιδανικά -απαραίτητη για την επιβίωση της δημοκρατίας μας- που θέλει να μην επιτρέπεται στον πρόεδρο να παραπέει.
_________________
(Μετάφραση για την ΑΥΓΗ: Αναστασία Γιάμαλη)


Δεν υπάρχουν σχόλια: