ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι Times της Νέας Υόρκης διαπιστώνουν: Οι Έλληνες πίνουν το κώνειο (του Σωκράτους;)

Διαδηλώσεις, κλειστά καταστήματα, άστεγοι αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας των μνημονίων!


Τα μέτρα επεκτείνουν και βαθαίνουν την βαθιά ύφεση της Ελλάδας
  ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βγαίνει ευθέως και δηλώνει στα Μέσα Ενημέρωσης, ότι την έλλειψη φορολογικών εσόδων είναι απαράδεκτο να την φορτώσουμε στους Αμερικανούς πολίτες της μεσαίας τάξης, σε φοιτητές, εργαζομένους κ.α., όταν υπάρχουν αυτοί που δεν πληρώνουν φόρους και εννοεί το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θεωρεί έγκλημα καθοσίωσης την επιβολή φόρων στα έσοδά του, προκαλεί αίσθηση στον μέσο Έλληνα αυτή η κριτική θεώρηση ενός εκπροσώπου καπιταλιστικής χώρας, την στιγμή που στη χώρα μας η κοινωνβία γονατίζει και εξεγείρεται για τα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλει μία κυβέρνηση, αποτελούμενη από ένα ακραία συντηρητικό δεξιό κόμμα και δύο κόμματα που ομνύουν στον σοσιαλισμό! Που όμως και τα τρία άλλα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά!

Από αυτή την οπτική γωνία, αξίζει να προσέξουμε  το παρακάτω άρθρο των N.Y. Times:
«Η προσέγγιση μέσω των μέτρων λιτότητας υποτίθεται ότι θα μείωνε την αναλογία του χρέους με το ΑΕΠ. Αλλά αυτή η αναλογία μεγάλωσε, παρά την διαγραφή χρεών και τις διασώσεις, επειδή η οικονομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά πολύ. Το νέο πακέτο αναμένεται να την συρρικνώσει κατά 9 μονάδες παραπάνω.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνειά της, ενώ η οικονομία της κατεβάζει ρολά. Χρειάζεται να βοηθήσει τους ανθρώπους της να ξαναβρούν δουλειά. Ο μόνος δρόμος προς τα μπροστά περνάει από περισσότερες διαγραφές χρεών και ακόμα μικρότερα επιτόκια στα ευρωπαϊκά δάνεια, καθώς επίσης και από το άνοιγμα των «κλειστών» αγορών εργασίας.
Αλλά τα μέτρα που επεκτείνουν και βαθαίνουν την βαθιά ύφεση της Ελλάδας είναι σίγουρο ότι θα εντείνουν την κοινωνική αντίσταση σε εργασιακές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αυξήσουν τον δείκτη ανεργίας πάνω από το 25%. Και η επιβολή νέων φόρων στα καύσιμα, καθώς και χρεώσεις στην ιατρική φροντίδα, θα πλήξουν τους απλούς ανθρώπους και θα κάνουν ένα σκανδαλωδώς άδικο φορολογικό σύστημα ακόμα περισσότερο άδικο.
Οι απλοί Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που αισθάνονται ότι απέτυχε από το να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή. Οι Έλληνες βουλευτές το γνωρίζουν αυτό, αλλά αναγκάζονται να πράξουν όσα τους ζητούν οι Ευρωπαίοι πιστωτές. Και υποπτευόμαστε ότι πολλοί από αυτούς τους πιστωτές γνωρίζουν επίσης ότι την λύση δεν θα φέρει περισσότερη λιτότητα. Αλλά, ως τώρα, υπήρξαν απρόθυμοι στο να τα βάλουν με τον ηγέτη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας, η οποία επιμένει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα αναγκάσει τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις.
Μπορεί αυτή να είναι νικητήρια συνταγή στην Γερμανία, όπου η κ. Μέρκελ διεκδικεί την επανεκλογή την επόμενη χρονιά. Αλλά αποτελεί βαθιά και αχρείαστη τραγωδία για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: