ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι Πλουμπίδης - Μπελογιάννης, η καπηλεία και η αντι-ΚΚΕ επίθεση

14 Αυγούστου 1954, μετά την εκτέλεσή του στο Δαφνί.


Με ένα άρθρο πλήρες αντιΣΥΡΙΖΑϊκών θέσεων η ηγεσία του ΚΚΕ -ενώ το κόμμα οδεύει προς το 19ο Συνέδριό του- επιτίθεται κατά του αριστερού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσδιορίζοντας παράλληλα τον ανθενωτικό χαρακτήρα της στρατηγικής που έχει χαράξει. Και τούτο παρά την ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η αριστερά να πορευθεί με ενωμένες τις δυνάμεις, κάνοντας πράξη την υιοθέτηση του συνθήματος ενότητα στην πάλη μέσα από την διαφορετικότητα των φορέων της αριστεράς, με στόχο το ενιαίο κίνημα σε όλες τους τις εκφράσεις. Ας είναι έστω κι έτσι. Το ISTOLOGIO πιστό στις ιδέα της ελεύθερης έκφρασης παρουσιάζει παρακάτω μέρος του άρθρου, που υπογράφεται από τον Αναστάση Γκίκα και για την συνέχειά του, λόγω της μεγάλης του έκτασης παραπέμπει στη διεύθυνση, απ’ όπου αντλήθηκε.  

Άρθρο του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΚΙΚΑ(*)
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες φίλοι και μέλη του ΚΚΕ τιμούσαν τη μνήμη και πολιτική παρακαταθήκη του Νίκου Μπελογιάννη (του κομμουνιστή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε στις 30/3/1952 μαζί με τους συντρόφους του Η. Αργυριάδη, Ν. Καλούμενο και Δ. Μπάτση), στο Κερατσίνι πραγματοποιούνταν εκδήλωση «τιμής» στον Νίκο Πλουμπίδη (του επίσης κομμουνιστή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε στις 14/8/1954).

Η εκδήλωση αυτή, όμως, στην οποία υπήρξαν και εκτενείς αναφορές στον Μπελογιάννη, δεν ήταν για τον κομμουνιστή Πλουμπίδη, αλλά για έναν άλλο, δήθεν «αριστερό», «ανανεωτικό», «μη-δογματικό», έναν «αντι-ΚΚΕ» Πλουμπίδη. Η εν λόγω εκδήλωση δεν ήταν η πρώτη του είδους της. Είχαν προηγηθεί μια σειρά τέτοιες σε Ελευσίνα, Μαρούσι, κ.α., με πρωτοβουλία δυνάμεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λαθροχειρίες, οι διαστρεβλώσεις και τα ψέματα που επιστρατεύτηκαν - διαποτισμένα με ένα άκρατο αντι-ΚΚΕ μίσος - για να αποσπαστούν οι δύο αυτοί κομμουνιστές ήρωες από το Κόμμα τους, να εμφανιστούν ως «ξένα σώματα» σε αυτό, ώστε να το χτυπήσουν - όχι μόνο στο τότε, αλλά κυρίως στο σήμερα - ξεπερνούν κάθε προηγούμενο (αν και πολλά από αυτά δεν είναι καινούργια, αλλά αποτελούν παλιό καλό αναμασημένο αντικομμουνισμό). Ας δούμε ορισμένα από αυτά που ειπώθηκαν, σημείο προς σημείο:

(Λόγω της μεγάλης έκτασής του, το ISTOLOGIO σας παραπέμπει για ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου στην παρακάτω διεύθυνση της εφημερίδας: http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7378490)

(*) Ο Αναστάσης Γκίκας είναι συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: