ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Καμπάνα» στον Μητροπολίτη-θαυμαστή των ναζί για τις καμπάνες που χτυπά στην Αιγιάλεια

Χριστιανικό καθήκον θεώρησε ο Αμβρόσιος την συμπαράστασή του στον άνθρωπο που με το πιστόλι στο χέρι διηύθυνε την επέμβαση των τανς στο Πολυτεχνείο. Βρέθηκε και στην κηδεία του. Την ίδια ευαισθησία δεν δείχνει για τις χιλιάδες θύματα της ανάλγητης δεξιάς μνημονιακής πολιτικής, που ακολουθεί η τρικέφαλη κυβέρνηση.


Δήλωση-απάντηση Κανελλοπούλου στον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο εν όψει του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Από μία Καλαβρυτινή, της δεσποτικής περιφέρειάς του, την Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, χτυπιέται «καμπάνα» για τον… βαρήκοο σκοταδιστή Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, για την διαταγή που εξέδωσε στους ιερείς, ενθυμούμενος την πρότερη ιδιότητά του, του χωροφύλακος,  να χτυπούν τις καμπάνες κάθε τόσο, επειδή ο φορών τα… φαιά της σοφίας τ. αξιωματικός της Χωροφυλακής, ιερέας, αντιτίθεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!  

«Δεν έχει καμία δουλειά η Εκκλησία επί νομοσχεδίων που ψηφίζονται ή καταψηφίζονται από εκλεγμένους βουλευτές όπως και οι βουλευτές δεν μπορούν να αποφασίζουν για τα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας», του υπενθυμίζει η Μαρία Κανελλοπούλου, με ανακοίνωσή-διαμαρτυρίας της.
Συνεχίζοντας τονίζει η βουλευτής:

«Παρακολουθώντας βέβαια τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να χοροστατεί στην κηδεία του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή, παρακολουθώντας τον να νταντεύει τους νεοναζί με παραινέσεις και στιλιστικές νουθετήσεις, δεν εκπλησσόμαστε με τη νέα ακραία σκοταδιστική παρέμβασή του.

Από την άλλη, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν αυτόν και τους παρατρεχάμενούς του. 

Αντί να χτυπάει τις καμπάνες για ένα νομοσχέδιο, το οποίο αν έρθει τελικά στη Βουλή, θέτει την ελάχιστη θεσμική βάση κατά του νεοναζισμού και του φασιστικού μίσους, ιδέες που εμπνέουν απ' ό,τι φαίνεται το Μητροπολίτη, ας χτυπάει τουλάχιστον, αν δεν θέλει να κάνει τίποτα άλλο, πένθιμα τις καμπάνες για το 67% των άνεργων νέων, τις 4.000 αυτοκτονίες απεγνωσμένων ανθρώπων, για τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν λεφτά να πάρουν τα φάρμακά τους, για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο πεινασμένα, για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην περιοχή στο όνομα του κέρδους» καταλήγει η ανακοίνωση της Μαρίας Κανελλοπούλου.

Λαοθάλασσα... πενήντα ιερέων του Αμβρόσιου στο Σύνταγμα

Στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Στιγμιότυπο από την... λαοθάλασσα των 50 ιερέων στο Σύνταγμα.
 
Τους υποχρέωσε σε ταξίδι από την Αιγιάλεια μέχρι την Αθήνα, για να ικανοποιήσει το κέφι του ο ασύδοτος Αμβρόσιος και  ιδού το αποτέλεσμα. Περίπου πενήντα ιερείς, όλοι κι όλοι, από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μετά την χθεσινή απόφαση τους  βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στις 6, την πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 
 
Πρώτος σταθμός ήταν η Βουλή. Εκεί οι Ιερείς επέδωσαν το ψήφισμα τους στον Ε΄Αντιπρόεδρο κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο υπό την διακριτική παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ.

Αμέσως μετά οι ιερείς κατευθύνθηκαν πεζή προς το Μέγαρο Μαξίμου. Πάλι υπό τη διακριτική συνοδεία της αστυνομικής δύναμης περίμεναν έως ότου αντιπροσωπεία τους περάσει στο εσωτερικό του μεγάρου.

Το ψήφισμα παρέλαβε στέλεχος του γραφείου του Πρωθυπουργού.

Οι κληρικοί της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διαμαρτύρονται για το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι  καταπατώνται ατομικές ελευθερίες των συντοπιτών τους, αδιαφορώντας όμως για την καταπάτηση δικαιωμάτων των μεταναστών που εργάζονται στις αγροτικές εργασίες.

Την ίδια άποψη έχει και ο φιλοχουντικός Μητροπολίτης  Αμβρόσιος ο οποίος τους υποκίνησε. Γιαυτό άλλωστε με κείμενο που δημοσίευσε, κατηγορεί την Κυβέρνηση για την επιλογή της και την ηγεσία της Εκκλησίας για το γεγονός πως δεν αντιδρά, όπως επιθυμεί ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι Ιερείς του Αμβρόσιου ξεκίνησαν σήμερα να χτυπούν για δεκαπέντε λεπτά πένθιμα τις καμπάνες των εκκλησιών τους, κάτι το οποίο θα επαναλάβουν αύριο και μεθαύριο. Και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση της Καλαβρυτινής βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: